DOZNAJEMO Beljak ipak ne želi odstupiti s čelne pozicije stranke, već radi pritisak na Predsjedništvo HSS-a

7. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Kolumne DOZNAJEMO Beljak ipak ne želi odstupiti s čelne pozicije stranke, već radi pritisak na Predsjedništvo HSS-a

Davorin Višnjić/PIXSELL


Nakon što je jučer odstupio čelni čovjek SDP-a Davor Bernardić zbog katastrofalnih rezultata Restart koalicije, u javnosti se pojavila informacija kako će ostavku podnijeti i šef HSS-a Krešo Beljak.

Beljak je i prije samih izbora počeo gubiti kontrolu u stranci kad je u jeku kampanje došlo do masovnog osipanja članstva i odlazaka utjecajnih županijskih i općinskih HSS-ovaca, ponajviše u Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno drugoj izbornoj jedinici koja je na kraju “prelomila” ove izbore.

Iako je Beljak vrlo sramežljivo putem medija rekao kako je najodgovorniji za ovakve porazne rezultate stranke, iza kulisa, kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih vrhu stranke, čelnik HSS-a počeo je raditi intenzivan pritisak na pojedine članove Predsjedništva koji su zatražili njegov odlazak. Neke je čak i verbalno vrijeđao, tvrde naši sugovornici.

Naime, ovo nije prvi puta da se Beljak služi nedemokratskim metodama i statutarnim smicalicama kako bi se zadržao na čelu stranke.

Bitno je spomenuti kako uz probleme u stranci, HSS ima i financijskih problema. Osvojena samo dva saborska mandata, koja su im takoreći poklonjena od strane SDP-a, a očekivali su tri ili četiri, znači i manje novaca u stranačkoj blagajni.

Naši izvore tvrde da ukoliko Beljak ne odstupi moglo bi uskoro doći do bunta većeg broja članstva, još veće štete u javnosti, ali i otpuštanja dijela zaposlenika radi smanjenih priljeva stranke.

Na kraju postavlja se pitanje hoće li Krešo Beljak ipak popustiti pred pritiskom Predsjedništva stranke ili će do kraja uništiti već uništenu stranku.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments