Nakon što je naš portal prvi problematizirao osnivanje udruge „Hrvatski pogrebnik“ koju je prije skoro tri mjeseca pokrenuo trubač pogrebnik i vlasnik virovitičke tvrtke Lira Mario Kolarević, čini se kako ovoj neugodnoj sagi ipak nije došao kraj. Podsjetimo, krajem listopada prošle godine poduzetnik Mario Kolarević pokrenuo je udrugu Hrvatski pogrebnik.

Motiv mu je navodno kako bi postigao ravnopravnost na tržištu između privatnog i komunalnog sektora, gdje prema riječima ovog kontraverznog biznismena, postoji monopol. S njegovim tvrdnjama se nisu složili mnogi njegovi kolege, čelnici drugih udruga pogrebnika, koji su ekskluzivno za Prigorski potvrdili kako Kolarević priča jedno, a radi drugo.

Naslovna

Neki od njih su i prokomentirali kako Kolarević govori samo o cijenama, a privatno vozi bijesne aute i gradi vikendice. Željko Iharoš, direktor uglednog pogrebničkog poduzeća Flora VTC iz Virovitice tada nam je otkrio kako Kolarević s ciljem uništenja svoje konkurencije u startu na svoje usluge nudi 50 posto nižu cijenu, a temelj njegovog poslovanja je uništavanja konkurencije i ovladavanje tržištem ekstremno niskim cijenama.

Više o cijelom slučaju možete pročitati ovdje SLUČAJ GROBAR Istražili smo što se skriva iza osnivanja nove Udruge „Hrvatski pogrebnik“ na čijem čelu je poduzetnik Mario Kolarević – Prigorski.hr

U okolici Virovitice osvanuli letci koji kompromitiraju tvrtku Lira i Marija Kolarevića

Prije nekoliko dana u okolici Virovitice osvanuli su letci tvrtke Flora VTC koji mještane općina Lukač, Gradina i Špišić Bukovica upozoravaju na nemoralno ponašanje poduzetnika Marija Kolarevića i njegove tvrtke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

iharos_icv

Već godinu dana se u Vašim općinama sahrane obavljaju protupropisno budući da ukope vrši obrtnik koji to nije sposoban činiti sukladno Zakonu. Svjestan toga, pokušava iskoristi Vaše ne znanje i ne informiranost, širi laži neistine glede poslovanje Flore VTC, a sve kako bi Vas nagovorio na potpisivanje peticije kojom ucjenjuje općinske vlasti da mu produžuju obavljanje protupropisnih radnji. Važno je da ne dozvolite da bilo tko s Vama manipulira.

Proučite sami činjenice i shvatit ćete što je istina: usluge koje sada plaćate za kompletnu sahranu su Vam skuplje nego li su to prije bile. Skuplje plaćate nego li to isto plaćaju stanovnici Virovitice koji koriste usluge Flore. To je zato što je taj obrtnik ugovore s općinama za obavljanje poslova ukopa ishodio s damping cijenama (npr. u Gradini za 500,00 kn + PDV), a nakon toga počeo Vam dodatno naplaćivati usluge koje su do tada bile u cijeni ukopa. Plaćate nekakav „svečani ispraćaj“ po cijeni od 812,00 kuna (???). Nude vam se razni popusti i odgode plaćanja, a na kraju plaćate izrazito visoku cijenu troškova sahrane. Kako je to moguće?

Istina je kako Flora ima veću cijenu stavke „ukop“, ali je to samo jedna od desetaka stavki koju plaćate prilikom sahrane te nije točno da će vam troškovi sahrane porasti ako te poslove u vašoj općini bude obavljala Flora.

Flora naplaćuje višu cijenu ako inzistirate na ukopu u subotu i neradne dane, ali je ta cijena više samo za pokriće troškova koje imamo zašto što mi radnike plaćamo dodatno za prekovremeni rad i rad subotom ili u neradne dane. To su radnička prava i mi se ni sa kime nećemo uspoređivati niti takmičiti tko to ne poštuje.

Flori nitko u Hrvatskoj ne može konkurirati s cijenama pogrebne opreme zato što smo „prva ruka“ i direktno surađujemo s proizvođačima iste. Flora ne nudi pojedincima popuste, odgode plaćanja ili gratis usluge. Cijena naših usluga i robe potpuno su identične za svakog korisnika i kupca. Mi ne radimo razlike između kupca i korisnika, mi ne „pregovaramo“, naše cijene javno su objavljene i smatramo da barem u „smrti“ bi smo svi trebali biti jednaki.