Demantij Olinke Gjigaš na tekst ”Općinski sud u Bjelovaru odbacio tužbu protiv Kešera zbog klevete”

15. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Demantij Olinke Gjigaš na tekst ”Općinski sud u Bjelovaru odbacio tužbu protiv Kešera zbog klevete”

ilustracija


Poštovani,

u svojstvu punomoćenika Olinke Gjigaš, Podgorska 2, Kalnik, podnosimo ovaj zahtjev za objavom ispravka objavljene informacije na web stranici Prigorski.hr u članku ”Ipak se dogovorili // Općinski sud u Bjelovaru odbacio tužbu protiv Kešera zbog klevete” od dana 11. 04. 2019. g.

U navedenom članku navodi se da je dogovorom aktera završen višegodišnji spor između šefice Turističke zajednice grada Križevaca Olinke Gjigaš koja je tužila načelnika Općine Kalnik Mladena Kešera za klevetu zbog navodnih izjava izrečenih u emisiji na Radiju Križevci. Vezano uz navedenu vijest tražili ste komentar g. Mladena Kešera koji je u svom komentaru naveo: Drago mi je što je cijeli spor odbačen i nadam se da se ovakvi besmisleni procesi više neće voditi. Podsjećam samo da je zbog ovakvih privatnih tužbi pokrenuta cijela medijska hajka protiv mene od strane nekih lokalnih medija, kako bi se mene difamiralo kao načelnika i šefa županijskog SDP-a. Mislim da u ovom slučaju interes nije bila istina već ocrnjivanje mene kao osobe i političara.

Navedena informacija je nepotpuna.

Naime, točno je da je naprijed navedeni spor zbog kaznenog djlea klevete između gđe. Olinke Gjigaš i g. Mladena Kešera završen dogovorom između stranaka i odbacivanjem tužbe.

Međutim, do odbacivanja tužbe došlo je iz razloga što je gđa. Gjigaš povukla tužbu, a to je učinila nakon što se g. Kešer gđi. Olinki Gjigaš ispričao za svoje riječi koje su bile predmet kaznenog postupka i nakon što je ista prihvatila njegovu ispriku.

Također, treba reći da je g. Kešer sudskom odlukom o povlačenju tužbe obavezan gđi. Gjigaš nadoknaditi troškove kaznenog postupka.

Slijedom navedenog, radi potpunijeg informiranja Vaših čitatelja, a temeljem odredbi čl. 40., 42. Zakona o medijima, pozivamo Vas da odmah nakon primitka predmetnog zahtjeva, bez komentara, promjena i dopuna objavite ovaj ispravak na vašoj web stranici prigorski.hr

S poštovanjem,

Zajednički odvjetnički ured

Zorislav Krivačić i Dalibor Divić

Facebook Comments