U općini Kalnik nastavljen je dvodnevni program obilježavanja Dana općine Kalnik. Nakon svečanog otkrivanja stope sv. Martina svečano je otvoren i uređeni Dom u Kamešnici. Radove energetske obnove Doma radila je građevinska tvrtka Radnik iz Križevaca, investiciju je podupirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a time je završena prva faza projekta kojim se očekuje revitalizacija općine Kalnik u naselju Kamešnica.

Predsjednica Mjesnog odbora Kamešnica Ana Tomašić rekla je kako joj je drago vidjeti veliki broj mještana na svečanom otvorenju. ” Drago mi je da je ovaj Dom obnovljen i da će biti na korist mještanima Kamešnice i drugima kojima će zatrebati”, rekla je Ana Tomašić.

ana tomasic

S nekoliko prigodnih riječi obratio se i predsjednik DVD-a Kamešnica Marijan Đurec koji  je rekao da je DVD Kamešnica osnovan 1979.godine. “Nisam ni sanjao da ću doživjeti ovakav dan. Kada smo gradili ovaj Dom bili smo jako složni pa smo se kasnije malo razjedinili, a zahvaljujući načelniku Kešeru ta sloga se opet vraća. Uživajte u ovom objektu”, rekao je Marijan Đurec.

dom7

Načelnik Kalnika Mladen Kešer istaknuo je da je obuzet emocijama što može zajedno s mještanima otvoriti Dom kojeg su započeli graditi njihovi djedovi i bake. “Skupili smo snage i završili ovaj projekt, ovaj Dom je vaš i treba ga koristiti za krstitke, vjenčanja i brojna druga veselja i čuvajte ga”, rekao je Mladen Kešer.

keser

Nakon pozdravnih govora Ivan Šeliga i Ivan Aleksa zajedno su s načelnikom Mladenom Kešerom prerezali vrpcu i otvorili Dom u Kamešnici. Nakon svečanog otvorenja održan je kulturno-umjetnički program u kojemu su sudjelovali učenici OŠ Kalnik, pjevački zbor Udruge umirovljneika Kalnik i Kulturno-umjetničko društvo Kalnik. Pogledajte djelić atmosfere iz Kamešnice.

dom30 dom31 dom32 dom33 dom34 dom35 dom dom1 dom2 dom3 dom4 dom6 dom8 dom10dom11 dom12 dom13 dom14 dom15 dom16 dom17 dom18 dom19dom20 dom21 dom22 dom23 dom24 dom25 dom26 dom27 dom28

prigorski.hr