Povodom obilježavanja Dana općine Kalnik u  subotu je svečano otkrivena i blagoslovljena stopa sv. Martina. Nakon svečanog otkrivanja stope sv. Martina svečano je otvoren i uređeni Dom u Kamešnici. Radove energetske obnove Doma radila je građevinska tvrtka “Radnik” iz Križevaca.

U nedjelju je program započeo procesijom i svečanim misnim slavljem, a sve je završilo na središnjoj pozornici uz stare običaje, pjesmu i ples. Kalnički rođendan će ove godine ostati upamćen po dolasku političara iz gotovo svih političkih opcija. Damir Felak (HDZ) nazočio je u ime predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera. Na Kalniku su bili i saborski zastupnici SDP-a Gordana Sobol, Vedran Babić i Gordan Maras, predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, ispred stranke ORaH Dražen Lukinović, a nazočili su gradonačelnici i načelnici, predsjednici Vijeća iz HSLS-a i HSS-a.

Uvodno je svima dobrodošlicu poželio predsjednik Općinskog vijeća Općine Kalnik Igor Tomić. Festival narodnih običaja, pjesme i plesa otvorio je Gordan Maras koji je istaknuo kako će se u sljedećem mandatu boriti za cestovno spajanje Kalnika i Varaždina. Pozdravnim riječima se obratio i Damir Felak koji je bio u dvostrukoj ulozi te je pozdravio u ime predsjednika Sabora Željka Reinera i u ime župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena.

Načelnik Kalnika Mladen Kešer uspio je okupiti sve političke opcije, a vidjelo se i zadovoljstvo na načelnikovom licu i na licu zamjenika Marija Filipašića jer su se mještani i posjetitelji odazvali u velikom broju. Pogledajte kako je danas bilo u Kalniku – slobodno se naluknite!

misa misa1 misa2 misa3 misa4 misa5 misa6 misa7 misa8 misa9 misa10 misa11 misa12 misa13 misa14 misa15 misa16 misa17 misa18 misa19misa20 misa21 misa22 misa23 misa24 misa25 misa26 misa27 misa28misa29 misa30 misa31 misa32 misa33 misa34 misa35 misa36

misa37misa39misa38kalnicka

prigorski.hr