DAN OPĆINE GORNJA RIJEKA Načelnik Darko Fištrović nakon izgradnje ambulante, vrtića i trga najavio nove velike projekte

8. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno DAN OPĆINE GORNJA RIJEKA Načelnik Darko Fištrović nakon izgradnje ambulante, vrtića i trga najavio nove velike projekte


Dan Općine Gornja Rijeka i blagdan Male Gospe, zaštitnice Općine i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavljen je danas u Gornjoj Rijeci.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u restoranu Joker, predsjednik Vijeća Stjepan Borjan uvodno je pozdravio župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena sa suradnicima, predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca Igora Frbežara, načelnika Općine Sveti Petar Orehovec Franju Poljaka, načelnika Općine Kalnik Krunu Đureca, načelnika Općine Sveti Ivan Žabno Nenada Bošnjaka, načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića, općinske vijećnike, članove Županijske skupštine i predstavnike Vatrogasne zajednice, komunalnog poduzeća, udruga i medija.

Općinski načelnik Darko Fištrović uvodno je čestitao svima Dan Općine Gornja Rijeka i blagdan Male Gospe, zaštitnice Općine i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Fištrović je istaknuo najvažnije općinske projekte. – Nerazvrstane ceste, širokopojasni internet, odvojeno prikupljanje otpada – to su mali projekti ali su od velikog značaja za našu općinu. Jedan od četiri kapitalna projekta koji još uvijek traje je geodetska izmjera Općine. Vrijednost projekta je veća od 5 milijuna kuna.

Na Fond za zaštitu okoliša kandidirali smo fotonaponsku elektranu koju smo instalirali na općinsku zgradu. Vrijednost je oko 170 tisuća kuna. U rad smo danas pustili elektranu na osnovnoj školi, a Županija je prijavila školu na Fond za zaštitu okoliša.

Završena je i zdravstvena ambulanta. Ukupna vrijednost projekta bila je 3 milijuna i 480 tisuća kuna. Zahvaljujem županu i pročelnicima što su imali sluha za ovu potrebu i izgradnju.

Općina Gornja Rijeka uz financiranje Škole plivanja, nagrade učenicima, stipendiramo studente, financiramo radne bilježnice i boravak djece u vrtiću. Napravljena su sva dječja igrališta u naseljima. U Kolarcu je izgrađeno asfaltno igralište.

Izgrađen je dječji vrtić i dobivena uporabna dozvola. Ukupna vrijednost vrtića iznosi 8 milijuna i 75 tisuća kuna. Na Ministarstvo regionalnog razvoja prijavili smo i sufinanciranje naše komponente u ovom projektu i vratit će nam se oko 740 tisuća kuna – rekao je Fištrović i dodao četvrti kapitalni projekt.

-Izgrađen je glavni trg, a planiramo i urediti vatrogasni dom u Kolarcu. Dobili smo 400 tisuća kuna preko LAG-a. Kandidirano je i uređenje društvenog doma u Pofukima. Plan nam je u sljedećem razdoblju realizirati vodovod Nemčevec – Fajerovec. S Vodnim uslugama smo napravili projektnu dokumentaciju. Očekujemo pomoć i Hrvatskih voda.

Planiramo energetsku obnovu zgrade, izgradnju pješačko-biciklističke staze, modernizaciju nerazvrstanih cesta. Planiramo raditi projektnu dokumentaciju za Dom za starije i nemoćne – kazao je Fištrović i pobrojao još dva projekta.

-Kandidirat ćemo rekonstrukciju vatrogasnog doma u Gornjoj Rijeci i sportsko-rekreacijske građevine uz nogometni teren. Projekt je napravljen i zahtjev za građevinsku dozvolu je podnesen. Ti projekti su u fazi visoke pripremljenosti – zaključio je Darko Fištrović.

U ime okupljenih načelnika pozdravne riječi okupljenima uputio je načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec, a u ime križevačkog predstavničkog tijela i križevačkog gradonačelnika Marija Rajna pozdravne riječi uputio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima. -Zadovoljan sam da je Županija u govoru načelnika spomenuta nekoliko puta. Prije ove svečanosti otvorili smo elektranu na osnovnoj školi. Taj projekt bi mogao postati ogledni primjer kako bi trebalo raditi na javnim objektima.

Zgrada ambulante je jedina takva vrste u Županiji iznova napravljena. Financijski su u realizaciji zajedno sudjelovali Općina i Županija – rekao je Koren i dodao kako vjeruje da će ove projekte pratiti ubuduće i veći broj stanovnika. -U duhu zajedništva neka i dalje svi zajedno doprinosimo razvoju Općine – zaključio je Darko Koren.

PRO_0681 PRO_0689 PRO_0700 PRO_0704 PRO_0706 PRO_0709 PRO_0713 PRO_0721 PRO_0722 PRO_0723 PRO_0724 PRO_0736 PRO_0741PRO_1783 PRO_1784 PRO_1788 PRO_1789 PRO_1792 PRO_1793 PRO_1794 PRO_1796 PRO_1800 PRO_1805 PRO_1807 PRO_1809 PRO_1823 PRO_1825 PRO_1829 PRO_1831 PRO_1834 PRO_1836 PRO_1838 PRO_1853 PRO_1869 PRO_1885