Premijer Andrej Plenković je održao sastanak s koalicijskim partnerima. Nagađalo se da bi moglo biti govora o rekonstrukciji Vlade, no ministar Ćorić je potvrdilo da o tome govora nije bilo barem ne za sada.

Rekonstrukcija bi mogla, koja bi se neslužbeno mogla dogoditi do svibnja, obuhvatiti znatno veći broj ministara.

To su prije svega članovi Vlade pod istragom Josip Aladrović i Boris Milošević, a kao mogući kandidati za odlazak spominju se i ministar gospodarstva Tomislav Čorić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar obrane Mario Banožić.

Cijelu situaciju komentirao je ministar Tomislav Ćorić.

“Plenković je selektor ekipe. Moj mandat je na raspolaganju premijeru već pet godina. Vrijeme leti, a ja sam još uvijek tu. Jedan sam od seniora u ovoj ekipi. Ako mom mandatu dođe kraj ja mislim da sam odradio neke stvari koje su za našu zemlju dobre”.

Na pitanje vidi li se u budućnosti u Vladi, Ćorić je rekao da je to pitanje širine rekonstrukcije Vlade, i kad bi njegov mandat sutra prestao, misli da je odradio neke dobre stvari za zemlju.

Pitali su ga novinari i bi li ostao u Vladi kad bi se njega o tome pitalo. “To su već pomalo indiskretna pitanja”, rekao je Ćorić, ponovo izbjegavši precizan odgovor.