Ekipa Podravke nastupila je u subotu na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast seniora. Ovogodišnje izdanje nacionalnog prvenstva održalo se u Sportskoj dvorani Iver, a na kojem se okupilo 102 hrvača iz 15 klubova. Boje Podravke ovoga je puta branilo sedmero hrvača.

Rezultati po kategorijama:
– do 60 kilograma:
Borna Ljubić – 5. mjesto
Roman Balog – bez plasmana
– do 67 kilograma
Domagoj Džanko – bez plasmana
– do 72 kilograma
Filip Verčević – 5. mjesto
– do 77 kilograma
Alen Nogić – bez plasmana
– do 87 kilograma
Josip Benko – treće mjesto
– do 97 kilograma
Karlo Mijatović – bez plasmana

“Moramo napomenuti da je četvero naših hrvača po prvi puta dobilo pravo nastupa na seniorskom prvenstvu dok su troje u slabijem treningu zbog fakultetskih obaveza. Stoga je bilo i za očekivati nešto slabije rezultate. Bilo kako bilo, jedno skupljanje iskustva i uvid u stanje forme za njihova najbitnija nadolazeća natjecanja, a to su prvenstva Hrvatske za u20 i u23 uzrast te naravno i za ponovni nastup u seniorskoj ligi.

Isto tako istaknut ćemo da se ove godine naslovima nacionalnih prvaka u dresu varaždinske Vindije okitilo dvoje Koprivničanaca. Sandro Frankol obranio prošlogodišnji naslov u kategoriji do 55 kilograma, dok je Alen Fodor osvojio naslov prvaka u kategoriji do 72 kilograma.
Na kraju pohvaljujemo Savez i Dinka Kremića, glavnog i odgovornog za organizacijski dio, na razini organizacije ovogodišnjeg izdanja nacionalnog prvenstva. Nadamo se da će se na ovaj način organizirati i sva buduća prvenstva Hrvatske, jer ovo je razina organizacije koju zaslužuju naši hrvači koji se bave ovim teškoatletskim sportom”, poručili su iz Hrvačkog kluba Podravka.