Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma od ove godine u ponudi ima i posudbu E-knjiga. Naime, zbog novonastale epidemiološke situacije i mogućnosti zatvaranja knjižnica, svojim korisnicima željeli smo omogućiti nesmetan nastavak posudbe knjige. Za slučaj da fizička posjeta knjižnice i posudba knjiga neće biti moguća, rješenje je e-knjiga.

Jednostavnim jezikom govoreći, e-knjiga je elektronička knjiga, odnosno knjiga u digitalnom obliku. Moguće ju je čitati na uređajima poput računala, tableta, pametnog telefona ili pak posebnih uređaja namijenjenih čitanju e-knjiga (npr. Amazon Kindle).

Neke od brojnih prednosti izrade i korištenja e-knjiga su dostupnost više knjiga na jednom uređaju – lakša prenosivost, omogućen pristup dodatnim informacijama (poveznice, multimedija i dr.), jednostavnost ažuriranja i dostupnosti ažuriranih verzija knjiga, bolja pristupačnost od tiskanih knjiga velikom dijelu osoba s invaliditetom, jeftinija izrada jer nema potrebe za poslovima tiskanja, fizičke distribucije i sl., niža kupovna cijena od tiskanih knjiga, a nerijetko su i besplatne, ekološka prednost jer pogoduju očuvanju okoliša zbog ne korištenja papira.

KORACI:

 1. Za korištenje e-knjige potrebno je otići na našu web stranicu https://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/
 2. U gornjem desnom uglu kliknite na e-katalog
 3. U gornjem desnom uglu kliknite LOGIN
 4. Upišite svoju e-mail adresu
 5. Za prvu registraciju lozinka je broj vaše članske iskaznice. Kasnije lozinku možete promijeniti
 6. U desnom uglu kliknite na KATALOG
 7. U dijelu VRSTE GRAĐE kliknite na E-KNJIGE ZA POSUDBU
  Ovdje vam se nalaze knjige za koje je knjižnica platila dozvolu za preuzimanje.
  Ukoliko imate vlastite želje, član ste knjižnice i članarinu redovito plaćate, možete nam poslati knjige koje biste vi voljeli vidjeti na popisu e-knjiga. Ukoliko je to moguće, mi ćemo vam to i omogućiti.
 1. Kliknite na željenu knjigu. Ispod fotografije naslovnice knjige, kliknite POSUDI E-KNJIGU

NAPOMENA: Kako bi koristili uslugu e-knjige potrebno je na mail: [email protected] poslati vašu e-mail adresu, te imati plaćenu članarinu.