Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da ga je uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade Darka Horvata iznenadilo, no parlamentarna je većina stabilna te je odbio špekulirati o rekonstrukciji Vlade.

“Mi ćemo danas imati stranačke sastanke. Ne mogu govoriti ni o čemu nego da je stabilna parlamentarna većina, da će stranka raspraviti o novonastaloj situaciji i da će se donijeti odgovarajuće odluke”, rekao je Butković u Gospiću komentirajući uhićenje i smjenu bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

Nakon što stranačka tijela i vrh HDZ-a raspravi cjelokupnu situaciju održat će se i koalicijski sastanak, najavio je Butković.

“Zasad je parlamentarna većina stabilna. Nisam zabrinut, vidite da radimo svoj posao”, ustvrdio je.

Odbacio je mogućnost da preuzme neke nove resore u eventualnom preslagivanju Vlade.

“Kud ću ja više preuzeti, imam resor od 56 tvrtki. Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine, ja bih rekao, ne bih mogao više ništa preuzeti”, kaže Butković.

Uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade iznenadilo ga je “kao i sve nas u Hrvatskoj, to se dogodilo u subotu ujutro”.

“Nisam previše razmišljao o tajmingu, mi moramo nastaviti raditi svoj posao. Svoje stavove o budućnosti u stranci reći ću na stranačkim tijelima”, rekao je Butković i odbio špekulirati o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.