“Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora” u petak u koprivničkoj Galeriji

3. ožujka 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam “Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora” u petak u koprivničkoj Galeriji


Iz Muzeja grada Koprivnice pozivaju na otvorenje izložbe u organizaciji Hrvatskog restauratorskog zavoda, Muzeja grada Šibenika i Muzeja grada Koprivnice “Brodolom Mijoka – probuđena tajna Murterskog mora” u petak, 5. ožujka 2021. u 18 sati u Galeriji Koprivnica.

Izložba prezentira rezultate arheoloških istraživanja podmorskog  lokaliteta brodoloma kod pličine Mijoke, nedaleko otoka Murtera. Bez obzira na stupanj devastacije lokaliteta, rezultati istraživanja pružili su uvid u materijalnu kulturu 16. i 17. stoljeća, proizvodnju i trgovinu velikih obrtničkih centara, ali i u pomorsku trgovinu i prilike na Jadranu tijekom tog razdoblja.

Izložba je  koncipirana da prenese značenje i bogatstvo pronađenog materijala, također da se obrati pozornost na devastaciju arheološkog nalazišta,i usprkos tome, vrijednost samog istraživanja.

Izložba ostaje otvorena do 4. travnja 2021. godine, a realizirana je sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Otvorenje će se održati u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama.

Facebook Comments