Kao što smo već nebrojeno puta pisali gospodarenje otpadom postao je jedan od najunosnijih poslova u Hrvatskoj, ali ne samo za centre na kojima se odlaže velika količina smeća, već i za mnoge druge poduzetnike koji su na direktan ili indirektan način povezani s ovim brzorastućim biznisom.

Tako bi, prema našim pouzdanim izvorima, uslugu informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti budućeg Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica trebala preuzeti tvrtka Millenium promocija iz Zagreba, na čijem čelu su Božo Skoko i Mario Petrović.

Javnosti poznatiji Skoko jedan je od vodećih komunikacijskih stručnjaka te 40-postotni vlasnik tvrtke Millenium promocija, ali kako je prije par dana otkrio Index.hr, bio je i član Nadzornog odbora tvrtke Prigorac-građenje, u vlasništvu poduzetnika Nenada Bukovca koji je nedavno počinio samoubojstvo.

skoko

Pixsell

Bivši Bandićev PR-strateg trebao bi preuzeti odnose s javnošću RCGO Piškornica

Kako navodi Index, ta je tvrtka u fokusu policije, USKOK-a i DORH-a jer se Patrik Šegota, nedavno uhićen bivši Bandićev šef zagrebačkih Gradskih groblja, tereti da je sredio oko 4 milijuna kuna vrijedne poslove za građevinsku tvrtku Prigorac-građenje, a zauzvrat je preko tvrtke Notitia od te Bukovčeve tvrtke dobio 673.000 kuna mita i besplatnu izgradnju kuće s bazenom na Krku. Porezni nadzor Ministarstva financija, koji je obavljao provjeru poslovanja tvrtke Prigorac-građenje, još je prošle godine pronašao fiktivne ugovore između Šegotine tvrtke i tvrtke danas pokojnog poduzetnika.

U to vrijeme u Nadzornom odboru sjedio je komunikacijski stručnjak i redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Božo Skoko, a koji bi prema našim informacijama trebao preuzeti i odnose s javnošću budućeg regionalnog centra za gospodarenje otpadom čija gradnja još nije ni započela.

U razgovoru s Indexovim novinarom Skoko je dao vrlo čudna objašnjenja oko okolnosti kako se našao u Nadzornom odboru Šegotine tvrtke. Kazao je kako se ne sjeća na čiji je poziv ušao u Nadzorni odbor tvrtke, koja se sada nalazi pod istragom USKOK-a i DORH-a, a tvrdi kako nije poznavao ni vlasnika te tvrtke, niti je bio upoznat s malverzacijama u tvrtki koju je nadgledao.

ružman

Skoro 3 milijuna kuna Piškornica bi trebala platiti Skokinoj tvrtki za PR

Index navodi kako je prema poslovnoj bazi Skoko prije Prigorac-građenje bio samo jednom u Nadzornom odboru i to u tvrtki Medijska mreža još prije deset godina, no ta je tvrtka brisana 2017. godine. Isto tako Skoku se povezuje i s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom gdje je potencijalni budući PR-ovac Piškornice figurirao kao ključni Bandićev medijski strateg.

Za kraj doznajemo kako je Millenium promocija bila jedina tvrtka koja se prijavila na natječaj te bi za taj posao, ukoliko ponuda bude prihvaćena od strane komisije i Uprave Piškornice, trebala zaraditi blizu 3 milijuna kuna s PDV-om.

Redakcijski tekst