Koncert “Božić u Ciboni” i ove je godine tradicionalno održan na blagdan svetoga Stjepana, u utorak navečer, u Košarkaškom centru Dražena Petrovića uz izvođenje najljepših božićnih tradicijskih pjesama, kao i suvremenih napjeva.

Bogatim glazbenim blagdanskim programom 34. “Božića u Ciboni” ravnao je maestro Zdravko Šljivac, a sve su izvođače pratili orkestar i zbor Gradskog kazališta “Komedija”.

Dino Jelusić, Vanda Winter, Darija Auguštan, Krešimir Stražanac, Luka Nižetić, Roko Blažević, Gazde, Dječji zbor HRT-a i mnogi drugi poznati izvođači izveli su raznolik glazbeni program koji govori o čaroliji Božića.

Na repertoaru su tradicionalno bile klasične pučke pjesme, poput „Kyrie Elesion“, „Veselje ti navješćujem“ i „Narodi nam se“, a po prvi put i pjesme poput „Tu scendi dalle stelle“, „A la nanita nana“, „O Holy Night“.

Prisutne je na početku pozdravio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zaželjevši nadu, mir, ljubav i radost tijekom blagdanskog vremena i u novoj 2024. godini.

Prigodne riječi, u ime Zagrebačke nadbiskupije, uputio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren.

Zaželjevši sretan Božić, Koren se prisjetio prvog pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj 1994., prije 30-ak godina, kada je papa ohrabrio hrvatski narod.

“Naše slobode ne bi bilo bez hrvatskih branitelja, prvog hrvatskog predsjednika i pape Ivana Pavla II. U godini pred nama trebamo oživjeti taj spomen i prepoznati sve što nam je progovorio papa”, poručio je mons. Koren.

Među brojnom publikom bio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Deur.

Glazbeni program ovogodišnjeg “Božića u Ciboni” održan je u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Kulturnog centra Travno i KC-a Dražen Petrović, a u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima i kazalištem „Komedija“.