Bolnica u Gospiću sljedećeg tjedna očekuje inspekcijski nadzor zbog smrti 22-godišnje rodilje koja je nakon poroda zdravog djeteta umrla od posljedica hemoragičnog šoka.

Mlada trudnica iz Gornjih Vrhovina rodila je u ponedjeljak zdravo dijete u gospićkoj Općoj bolnici, ali je nakon toga došlo do obilnog krvarenja pa je pala u hemoragični šok te je prevezena u bolnicu u Zadru, gdje je umrla.

Dan nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš izjavio da je u Gospić poslao zdravstvenu inspekciju, ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić rekla je Hini da su ministarstvu poslali dokumentaciju i da takav nadzor nije neuobičajen.

Rekla je da je da su uz pacijenticu tijekom poroda bila dva ginekologa i anesteziolog te da je učinjeno sve što se moglo.

“O tom događaju odmah smo obavijestili ministarstvo, a ovih smo dana pripremili i svu dokumentaciju”, izjavila je ravnateljica, dodavši da je sasvim uobičajeno da se provede nadzor u situacijama kada umre mlada rodilja ili općenito kada netko umre unutar 24 sata.

Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dobila je, kaže ravnateljica svu dokumentaciju, uključujući i fotokopije zahtjevnica za svaku dozu krvi za pacijenticu koja je zbog urasle placente obilno krvarila zbog čega je razvila hemoragični šok.

Dijete je rođeno zdravo te je u petak otpušteno iz bolnice, rekla je Čubelić.