Moto-budnica koja se održava povodom Praznika rada u Bjelovaru predstavlja tradiciju dužu od stotinu godina, a ove srijede u jutarnjim satima gradskim ulicama će protutnjati više od 1200 motorista iz cijele Hrvatske, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Moto-budnica jedinstveni je običaj prvomajske proslave koji se u Bjelovaru prvi puta održao davne 1920. godine, a počinje na Praznik rada u pet sati ujutro ispred Dvorane europskih prvaka. Trasa je duga 45 kilometara i obuhvaća 65 gradskih ulica, istaknuto je na predstavljanju programa u povodu Praznika rada.

Proslava se nastavlja u središnjem gradskom parku gdje će biti podijeljeno 2600 porcija graha, 600 litara piva i kolači koje će pripremiti udruge žena. Uz to bit će organiziran kulturno-umjetnički program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara.

Oko 9.45 sati na gradskom paviljonu glumci profesionalne bjelovarske predstave u nastajanju ‘Čaruga’ pozdravit će sve nazočne uz prigodnu pjesmu. Od 10 sati Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara će imati svoj program, nastupit će KUD Bjelovar, Športsko-plesni klub H8 sa bjelovarskim mažoretkinjama, zatim HORKUD Golub, Puhački orkestar Bjelovar, Slavuji i drugi, najavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić dodavši da tradicionalna podjela graha počinje u 11 sati.