Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u srijedu 22. lipnja krstio je djevojčicu Ozanu, šesto dijete obitelji Josipa i Danijele Markić u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu, javljaju iz Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Domaći župnik vlč. Ivica Cujzek na početku euharistijskog slavlja istaknuo je ozračje radosti, koje je uporište karakternog i neustrašivog suživota s Bogom i bližnjima, unatoč i usprkos svim izazovima i teškoćama. Uz iskrene čestitke na otvorenosti daru života, izrazio je zahvalnost za nadahnjujući primjer autentičnog življenja vjere u obiteljskoj i župnoj zajednici.

Biskup Mrzljak na početku propovijedi naglasio je važnost sakramenta krsta u ljudskom životu te je govorio o važnosti obiteljskoga života utvrđenog na čvrstim evanđeoskim vrijednostima i kršćanskim krepostima. Kako je i sam spomenuo, posebno mu je bilo drago to što je na svetoj misi ministrirao Ozanin brat Andrija. To je biskupu pružilo posebno zadovoljstvo jer ga je podsjetilo na vrijeme kada je bio župnik u Sesvetskim Kraljevcima, gdje je odrastao i ministrirao njihov otac Josip Markić. Slika sina koji ide očevim stopama prema oltaru Isusa Krista pokazatelj je neusporedive važnosti uzora oca i majke, roditeljske postojanosti i principijelnosti, jednom riječju svjedočanstva, što je mons. Mrzljak posebno istaknuo govoreći o potrebi prenošenja vjere na mlađe naraštaje.

Slavlje krsta potaknula je prisutne vjernike na zahvalnost za neizmjernu ljepotu i sve bogatstvo Božjih blagoslova, napose dara obitelji, te na molitvu da radosti primanja novokrštenika u veliku obitelj Crkve bude što više.