U sklopu ovogodišnjeg Zagreb Jazz Festivala održati će se koncerti inozemnih i domaćih jazz glazbenika od kojih se ističu Ida Nielsen i bend Funkbots, Cyrille Aimee Duo te Valerija Nikolovska Trio uz Davora Križića, a koncerti će se održavati na raznim zagrebačkim lokacijama.

Domaći program održavat će se 30. rujna te 7. i 14. listopada, a strani programi 19., 21. i 24. listopada te 3., 17. i 20. studenoga.

Zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice grada Zagreba, nastupe domaćih glazbenika posjetitelji će moći slušati besplatno subotama u podne na ulicama centra grada Zagreba, a na repertoaru se nalaze Valerija Nikolovska Trio feat. Davor Križić, Filip Pavić Quartet te Pavle Miljenović Trio.

“Dovođenjem urbanog jazz izričaja na otvorne prostore, omogućujemo dodatno povezivanje publike s glazbenicima, kreirajući autentični kulturni i turistički proizvod koji prezentira domaće i svjetske umjetnike, glazbu i zabavu u jedinstvenom formatu“, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Od stranih glazbenika na programu se nalazi američka saksofonistica Lakecia Benjamin čiji zvuk spaja jazz, funk, latin, R&B, hip-hop i soul, a koja će nasupiti u Maloj dvorani Lisinski zajedno s kvartetom.

U zagrebački Peti Kupe dolazi danska bas gitaristica, skladateljica i pjevačica Ida Nielsen koja će nastupiti s bendom Funkbots, a čija se glazba opisuje kao “visokoenergetski funk show pun dobrih vibracija, čvrstog groova i suptilnih referenci na njezinog bivšeg poslodavca i učitelja”, ističe se u priopćenju. Prije njih će nastupiti hrvatski sekstet B’s FUNsallation,

U Kazalištu Kerempuh nastupit će Cyrille Aimee Duo, francuska jazz pjevačica i autorica nominirana za Grammy, prepoznatljiva svojim glasom i pristupom koji zasniva na spoju jazza, funka, šansone i flamenka, tradicije i futurističke elektronike.

Kerempuh će ugostiti i The Baylor Project, supružnike Marcus i Jean Baylor čiji je glazbeni svjetonazor zasnivan na utjecajima jazza, gospela, bluesa i soula.

U Maloj dvorani Lisinski s kvartetom će se predstaviti jazz/rock pijanistica i klavijaturistica Rachel Z, a na istom mjestu te povodom kraja festivala nastupit će super grupa: Jacob Karlzon, Magnus Ostrom, Scott Colley, Benjamin Koppel koji će se publikom podijeliti strast prema spontanom muziciranju, komunikaciji u trenutku izvedbe i istraživanju raznih mogućosti koje pruža jazz.

Koncerti stranih glazbenika se naplaćuju.