Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić ponovio je u srijedu da je vladajuća većina stabilna i nema problema ni unutar HDZ-a niti Vlade, ocijenivši kako oporba prozivkama Vlade zapravo prikriva probleme u vlastitim redovima.

Vlada ima legitimitet, vladajuća većina je stabilna i koalicijski partneri iskazali su čvrstu podršku Vladi; a oporba umjesto da izađe s konkretnim prijedlozima za pomoć građanima, ona, baveći se vladajućom koalicijom, zapravo prikriva probleme u vlastitim redovima, izjavio je Bačić u Saboru.

„Oporbi je problem u tome što u trenucima kada je u svijetu i Europi i Hrvatskoj situacija uvjetovana agresijom Rusije na Ukrajinu, Vlada RH svojim radom ima sve veću podršku hrvatskih građana”, naglasio je Bačić.

Dodao je kako se oporba bavi odnosima unutra vladajuće koalicije i vladajuće stanke iz nesposobnosti i neznanja, umjesto  da daju bilo kakav suvisli prijedlog za poboljšanje života građama.

Oporba pokušava ‘brigom za odnose u vladajućoj većini’ zapravo prikriti probleme u vlastitim redovima, ocijenio je Bačić , podsjetivši pritom na raspad koalicija u Zagrebu i u Splitu.

Neka oporba ne brine brigu HDZ-a, nego se pozabavi problemima u vlastitim redovima

„Predlažem im da se pozabave sami sa sobom, da ne brinu brigu HDZ-a i ostave se sintagme držite lopova, te se pozabave problemima u vlastitim redovima”, poručio je oporbi.

“Pukotina nema u vladajućoj većini, nema problema ni u Vladi niti HDZ-u”, istaknuo je Bačić.

Odbacio je pritom i tezu koja se pojavljuje u medijima, o navodnim unutarstranačkim sukobima unutra HDZ-a, naglasivši da unutra HDZ-a vlada apsolutno jedinstvo, kao i jedinstvo u potpori premijeru Andreju Plenkoviću.

„A to što bi oporba htjela da se unutar HDZ-a stvore pukotine, time samo pridonose daljnjem snaženju HDZ-a”, kazao je Bačić ocijenivši tu temu promašenom.

Floskulom i bacanjem klipa ocijenio je i teze da bi dio zastupnika HDZ-a iz jedne županije glasovalo protiv prijedloga premijera Plenkovića.

Bačić je ponovio kako vladajuća većina i HDZ daju punu potporu premijeru Andreju Plenkoviću da u idućem kratkom razdoblju izađe s prijedlogom osvježenja unutra Vlade.

Bačić je pritom naglasio da je rejting HDZ-a danas jednak kao i prije šest godina, unatoč nizu kriza s kojima se susretao, dok je rejting druge oporbene stranke SDP-a, dvostruko manji od HDZ-ovog.

„Predlažem im da se pozabave sami sa sobom, da ne brinu brigu HDZ-a i ostave sintagme ‘držite lopova’ i pozabave se problemima u vlastitim redovima”, poručio je oporbi.

Bačić nije želio odgovarati na pitanja novinara o mogućim imenima novih ministar, istaknuvši da je to u domeni predsjednika Vlade.

Kazao je jedini kako bi bilo dobro da rekonstrukcija Vlade bude što prije.