ASFALTIRANJE U KOSTANJEVCU RIJEČKOM Božo Bočkaj: Skoro me strefilo kad sam vidio što su napravili

27. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ASFALTIRANJE U KOSTANJEVCU RIJEČKOM Božo Bočkaj: Skoro me strefilo kad sam vidio što su napravili


Na poziv mještana uputili smo se u Kostanjevec Riječki, selo u općini Gornja Rijeka. Naime, u petak je u tamošnjem odvojku asfalatirana cesta, a nezadovoljstvo odrađenim poslom izrazio je mještanin Božo Bočkaj.

-Asfalt po glavnoj cesti išao je prije 25 godina. -Platili smo 800 maraka za glavnu cestu i 800 maraka za odvojak. Kad je išla ulična rasvjeta sami smo platili 100 maraka. Zatražio sam i da se makne stup iz voćnjaka, jer svijetli po voćnjaku, tamo su mi i životinje. Nakon svega, ovaj asfalt mi je prelio čašu – kazao je uvodno Bočkaj.

Stup javne rasvjete

-Tu je bio komunalni redar i rekao sam mu neka povuku asfalt do kraja i da naprave posao kak se spada. Nikad nismo ništa dobili od općine i sad su nam napravili ovo.

Asfalt već puca, na jednom dijelu su ga stavili na pijesak i na zemlju. Da sam bio doma ne bi im dozvolio da to rade.

Kad sam došao doma skoro me strefilo – rekao je Bočkaj i dodao kako se u općini asfaltira bez prioriteta. -Najprije treba asfaltirati prema kućama, a onda prema klijetima – zaključio je.

Bočkaj je kazao kako mu se načelnik ne javlja, ali mi smo stupili u kontakt s čelnim čovjekom općine Darkom Fištrovićem koji je rekao da će pogledati što je učinjeno.

-Nije išla nova cesta, već je riječ o sanaciji ceste. Nećemo stavljati asfalt na asfalt. Ono što nije bilo dobro, bačeno je i napravljena je nova podloga i ostalo je što je bilo dobro.

Asfalt mora biti 6 centimetara, ako nije tako, onda ostaje sve na nadzoru. Šest centimetara mora biti asfalt na 2,5 metra širine. Nadzor mora napraviti dokaznice – rekao je Fištrović i dodao kako je stup javne rasvjete postavljen davno još za vrijeme bivše načelnice.

Facebook Comments