Ana Novosel i Boro Petrek žive u Dubravi te zajedno vode obrt “BoAna“. Ana je slastičarka.
Bivša kuharica koja je radila kod Bunčića u Vrbovcu te u „Dionizu“ u Dugom Selu, a jedno vrijeme i u Njemačkoj na pitanje zašto se prekvalificirala kazala je kratko i jasno:
– Tu sam se našla!
Boro je pak stručni prvostupnik ekonomije i kao profesor predaje stručne predmete u Srednjoj školi u „Ivan Seljanec“ u Križevcima. Predaje predmete kuharima, konobarima i hotelijerima.
Prije sedam godina otvorili su firmu “BoAna“ i uspjeli su u poslu, a to znači da se svakim danom širi djelatnost. Valja se na vrijeme predbilježiti ukoliko želite svoje goste razveseliti njezinim slasnim delicijama – kolačima.
Narudžbe stižu iz Vrbovca, Bjelovara, Križevaca, Ivanić Grada, Zagreba…
– Pečem kolače po narudžbi. Korisnici naručuju slastice za svoje obiteljske veselice, svečanosti: vjenčanja, rođendane, krštenja, firme – ističe Ana.
Peče tradicionalne kolače i velik je je izbor njene ponude slastica. Naručuje se 10 – 12 vrsta kolača.
– Tu su mađarice, medene pite, breskvice, vanili kifle, djedov brk, te kramsti kolači…
I na kraju, za primijetiti je da je najpoznatiji turistički proizvod Vrbovca “Kaj su jeli naši stari“, našao utemeljenje i u ovom obrtu pa taj brend živi i traje čitavu godinu.
I njena majka Marica Novosel iz Cerja, godinama je sudjelovala u ovoj manifestaciji, a “jabuka ne pada daleko od stabla.“ No, nije Ana jedina slastičarka na vrbovečkom području. Ima ih nekoliko. A slastice tih vrijednih slastičarki najbolja im je posjetnica.