Tijekom svibnja nastavljeno je izvođenje radova na rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci” koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Od siječnja ove godine financiranje projekta Aglomeracije Križevci je iz sustava NPOO (Nacionalni program oporavka i otpornosti). Rok završetka radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje je produžen do kraja rujna ove godine.

Radovi se izvode na sustavu odvodnje u prigradskim naseljima Mladine, Malom i Velikom Potočecu, Cubincu, Majurcu, Križevačkoj Poljani, Greberancu, G. Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj ulici, Radničkom dolu i Pušći. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u ulicama F. Markovića, K. Heruca, F. Galovića i Mladinama. Asfaltirani su Greberanec, Šebre i Ulica K. Häuslera.

Sveukupno je do sada u vodoopskrbi izgrađeno i rekonstruirano 23.300 metara vodovodne mreže, 1.245 priprema za vodovodne kućne priključke, 60.130 metara odvodnje te 1.820 priprema za kućne priključke odvodnje.

Za aktivnost “Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES” u tijeku je projektiranje glavnog projekta od strane ugovornog izvođača RADNIK d.d. Križevci.

U sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje isporučena su sva vozila, a to su traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila, specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje, inspekcijsko vozilo CCTV i specijalno vozilo za ispumpavanje i odvoz sabirnih jama 5m³.