Košarkaši Zadra u susretu su 23. kola regionalne ABA lige izgubili od Igokee na svom terenu sa 67-68 (22-21, 16-20, 13-14, 16-13).

Luka Božić je sa 18 koševa bio najefikasniji kod Zadra, dok je Nikola Tanasković sa 23 ubačaja i 10 skokova predvodio Igokeu.

U susretu punom preokreta na kraju su odlučivala slobodna bacanja koja su igrači obje momčadi u odlučujućim trenucima precizno izvodila. Kod vodstva Igokee 66-65 Zadar je krenuo u napad 25 sekundi prije kraja, a osam sekundi prije isteka vremena Božić je zaustavljen prekršajem. On je ubacio oba slobodna bacanja za vodstvo Zadra 67-66, no tri sekunde potom je i Tanasković zaustavljen prekršajem u posljednjem napadu gostiju te je i on s dva pogođena slobodna bacanja vratio prednost na stranu Igokee.

Kako Zadar više nije imao “time outova” u preostalom se vremenu mogao odigrao samo kaotičan napad koji je okončan očajničkim pokušajem trice Drežnjaka koji nije stigao niti do obruča.

Zadar je ovim porazom pao na omjer pobjeda i poraza 10-13, dok je Igokea na 8-14.

Susret je obilježio 40-minutni prekid koji se dogodio 2:46 minuta prije kraja prvog poluvremena pri vodstvu gostiju 33-31. Tada su suci zatražili da se isprazni dvorana nakon što je neki predmet bačen s tribine pogodio trenera Zadra Danijela Jusupa u glavu. Jusup nije bio meta tog neodgovornog gledatelja već sudac Uroš Oberknežević koji je svojim nerazumnim postupkom nekoliko trenutaka ranije izazvao opravdani revolt na tribinama.

Naime, Oberknežević je pola minute ranije prekinuo susret inzistirajući na udaljavanju jednog mladog gledatelja iz dvorane koji ga je najvjerojatnije vrijeđao. Oberknežević je teatralno došao do zapisničkog stola, potpom i razgovarao s klupom Zadra s koje je pomoćni trener Tomislav Ružić otišao porazgovarati s mladim navijačem koji je nakon tog razgovora i krenuo prema izlazu. No, tada su se pobunili ostali gledatelji, došlo je do naguravanja sa zaštitarima, a nakon što je utakmica nastavljena odigrana je samo jedna akcija pri no što je Jusup pogođen u glavu.