U selu Sinac par kilometara od Otočca, u Lici, nalazi se pizzerija Ruspante koju je posjetila naša ekipa Gastro tražilice kako bi po prvi puta kušali neobičnu pizzu koja se radi s komadima janjetine.
Popularnu Lambizzu tako čine domaći lokalni sastojci poput ličke base (svježi, meki i izvorni lički sir, op.a.), janjetine i mladog luka koju ćete ili zavoljeti na prvu kao nešto drugačije i izvan uobičajenih gastronomskih okvira ili ćete se jednostavno odlučiti za neku drugu pizzu iz širokog izbora Ruspantea.
Tako u ovoj neobičnoj, novoj gastronomskoj destinaciji osim Lambizze moći ćete probati i druge pizze s lokalnim namirnicama poput Ličke zime s domaćim kobasicama, sirom Škripavcem i čvarcima ili se možda odlučite za njihovu Sinčeranku, nevjerojatnu i finu pizzu s dimljenom pastrvom.
Kako je izgledao susret našeg novinara i gastro putopisca Miroslava Mirkovića s pizzom od janjetine pogledajte u novoj epizodi Gastro tražilice.





