KTC-IVANIĆ 34:22 (15:12)

KRIŽEVCI GŠSD Ljudevita Modeca. Bez gledatelja: Suci: Cindrić, Gorzunek (oba Osijek). Delegat: Martinić (Zagreb).

KTC: Šutalo, Marković 7, Ezgeta 9 (2), Mušlek, Tandara 1, Martinčić, Maričić 4, Kota, Perajica 5 (1), Mirosavljević 6, Harča 1, Martinović, Vinković, Celovec, Masnec 1, Mršić.
TRENER: Dalibor Sokač.

IVANIĆ: Gorčan, Janković, Malec 3, Štefanović, Markić 1, Lovrić, Bumbak, Zajec 2, Iveković 1, Sertić 1, M. Lukačec 3 (3), L. Lukačec 3, Glumac 1, D. Lukačec 2, Vidaković 4, Kurtušić 1.
TRENER: Frano Veraja.

SEDMERCI: KTC 4 (3), Ivanić 4 (3). ISKLJUČENJA: KTC 10 minuta (Kota 2 + 2, Marković, Ezgeta, Maričić), Ivanić 6 minuta (Malec, Sertić, D. Lukačec).

IGRAČ UTAKMICE: Toni Ezgeta.

Odlično izdanje Križevčana u večerašnjem ogledu zaostalog 9. kola i uvjerljiva pobjeda nad Ivanićem koji je na trećem mjestu ljestvice sa 17 bodova iz 11 utakmica, a KTC je četvrti s 13 bodova iz 10 susreta. Sokačeva momčad odradila je izvrsno obrambenu zadaću, a u drugom poluvremenu u potpunosti je nadigrala suparničku postavu.

U prvom poluvremenu vodili su četiri pogotka prednosti u 20. minuti pogotkom Ezgete, a taj dio utakmice završili su pogotkom Perajice za tri gola viška na velikom odmoru, 15:12. Početak drugog poluvremena nije bio, doduše, obečavajući za domaćine. Bumbak je u 31. minuti zabilježio prvu obranu, skinuvši sedmerac Ezgeti, ali gosti su se tek u dva navrata primakli domaćinu na dva pogotka zaostatka.

Nakon dva uzastopna pogotka Markovića za vodstvo 18:14, sve je krenulo kao po špagi za Križevčana. Niz je nastavio Perajica s dva pogotka i zatim Ezgeta za 22:14 u 42. minuti. Razbranio se Martinović i dodatno osnažio domaćina jer su nakon njegovih obrana padali kao od šale pogoci u protunapadu. Obranio je desetak lopti i sedmerac D. Lukačecu.

Križevčani su izvrsnu igru začinili i atraktivnim cepelinima, u 50. minuti za Markovića i u 52. minuti još ljepšim s krila na krilo od Markovića do Mirosavljevića za deset pogodaka razlike, 29:19. U završnim minutama prigodu su dobili i mlađi igrači KTC-a koji su se, također, vrlo dobro snašli na parketu.

Čista petica Križevčanima za večerašnju izvedbe. Inače, nedavno je klubu pristupio Luka Vinković koji je bio jedan od stožernih igrača Dubrave.

ktc 30 ktc1 ktc2 ktc3 ktc4 ktc5 ktc6 ktc7 ktc8 ktc9 ktc31
Maurizio Novosel