Muzej grada Koprivnice jutros je tradicijskim podravskim doručkom ispred Galerije Koprivnice počeo obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana Muzeja.
Za tradicionalni fruštik nekad su se pripremali topli, svježe pripremljeni obroci poput raznih kaša, jela od tijesta, prežgane juhe ili žganci, a za ovu prigodu bio je pripremljen prema receptima Podravkinog tima koji su nastali kao rezultat suradnje između Muzjea i Podravke.
Inače, tradicijski podravski doručak dio je završene svečanosti 24. edukativne muzejske akcije EMA (PRE)HRANA kojoj su se pridružili i učenici 3c OŠ Antun Nemčić Gostovinski izložbom drvenih uporabnih predmeta za pripremu podravskih jela, a koja je dio obilježavanja Tjedna botaničkih vrtova čija središnja tema je drvo.
Njegovu realizaciju podržao je svojim dolaskom i saborski zastupnik HDS-a Branko Hrg.
prigorski.hr

































