Ovogodišnjem obilježavanju Dana grada Đurđevca priključili su se i šumari iz raznih krajeva Hrvatske.

Boravak u Đurđevcu su iskoristili ne samo za stručne razgovore, nego i kako bi se prisjetili onih koji su ostavili zamjetan traga na razvoju šumarske struke u državi, a posebice na razvoju šumarstva na području Đurđevca.

Nakon sjednice Upravnog odbora Hrvatskog šumarskog društva, na zgradi šumarije Đurđevac svečano je otkrivena spomen – ploča Ivanu Šavoru. Riječe je o dipl. ing. šumarstva, koji je od 1932. do 1941. bio u Đurđevcu upravitelj Šumarije- Đurđevačke imovne općine.

Radio je i na pošumljavanju Đurđevačkih pijesaka, a u siječnju 1941. je osnovao Društvo za poljepšanje mjesta Đurđevac, koje je posadilo prve drvorede, od kojih mnogi i danas rastu na đurđevačkim ulicama.

Na pročelju zgrade Lovačkog doma „Peski“pak, Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma otkrio je spomen-ploču postavljenu u čast rođenog Đurđevčana, profesora, povjesničara, kroničara, enciklopediste, dipl.ing šumarstva, Oskara Piškorića (1909 -1998). Čovjek je to koji je pola stoljeća bio kroničar i popularizator hrvatskoga šumarstva, pa njemu valja zahvaliti što su mnogi podaci o hrvatskim šumarima sačuvani za povijest.

Posebnu završnicu šumarima je pripremio Ivan Hodić prezentacijom svoje knjige „ŠUMARIJA ĐURĐEVAC“-važna sastavnica hrvatskog šumarstva. Iznimna je to monografija u kojoj autor, odabirom tema, potvrđuje da je Šumarija Đurđevac u struci poznata ne samo po svojim prirodnim posebnostima, nego i kao rasadnik educiranih kvalitetnih kadrova. To su svojim izlaganjima potvrdili i Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, recezent, prof.dr.sc. Joso Vukelić, te nakladnik i glavni urednik knjige, dr.sc.Franjo Majetić.

prigorski.hr