Ivica Olić, izbornik hrvatske nogometne U21 reprezentacije, objavio je popis od 23 igrača za dva ogleda dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2025., protiv Gruzije.

Prva utakmica se igra 15. studenoga u Tbilisiju, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Rijeci. Za kulminaciju kvalifikacija izbornik Olić je pozvao 23 igrača uz upućenih šest pretpoziva.

“Imamo pet novih igrača u odnosu na prošlo okupljanje, s time da smo ostali bez Živkovića i Prpića zbog ozljeda. S nama su sada Biuk, Tepšić, Badelj, Stojković i Vrbančić, koji su to zaslužili svojim igrama. S osvježenim kadrom puni optimizma dočekujemo ovo okupljanje, ali i s maksimalnim poštovanjem prema Gruziji. Njihovi uspjesi u kvalifikacijama, gdje su završili ispred Švedske, samo su još jedan pokazatelj njihovog nogometnog uspona. Svjedočili smo njihovoj kvaliteti na Euru, gdje su prošli skupinu, kao i na prošlom Europskom prvenstvu U21, kada su zauzeli prvo mjesto u skupini s Portugalom, Nizozemskom i Belgijom. Čeka nas zahtjevan izazov, ali ne skrivamo našu ambiciju da se četvrti puta za redom plasiramo na Europsko prvenstvo”, izjavio je izbornik Olić.

Reprezentacija će se okupiti 10. studenoga u Zagrebu, odakle odmah putuje u Gruziju gdje će trenirati do 15. studenoga kada slijedi utakmica u Tbilisiju. Nakon toga reprezentacija će otputovati u Rijeku gdje je 19. studenoga uzvrat.

Popis U21 reprezentativaca za dodatne kvalifikacije:

Vratari: Nikola Čavlina, Franko Kolić, Ivan Mandić

Braniči: Moris Valinčić, Luka Vušković, Šimun Hrgović, Ivan Cvijanović, Matia Barzić Gutierrez, Juraj Badelj, Novak Tepšić

Vezni red: Veldin Hodža, Lovro Zvonarek, Marin Šotiček, Marko Soldo, Leon Belcar, Luka Stojković, Luka Vrbančić

Napadači: Gabriel Vidović, Stipe Biuk, Marin Ljubičić, Dion Drena Beljo, Ante Crnac, Franjo Ivanović

Pretpozivi: Matija Frigan, Domagoj Bukvić, Mateo Lisica, Luka Škaričić, Marin Prekodravac, Šimun Mikolčić.