U Ligi prvaka Magdeburg je možda u krizi, ali u pitanju je izuzetna momčad, izjavio je trener rukometaša Zagreba Andrija Nikolić prije gostovanja kod te njemačke momčadi, u sedmom kolu EHF Lige prvaka.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 18.45 sati, a Magdeburg je prije dvije sezone postao prvak Europe, dok je prošle igrao na završnom Final Four turniru.

Ove sezone Magdeburg nije ostavio dobar dojam te je ostvario tek jednu pobjedu uz remi i četiri poraza u skupini B. Ove dvije momčadi se nalaze na dvije posljednje pozicije ljestvice, Magdeburg ima tri boda, a Zagreb dva.

„Očekuje nas još jedno teško gostovanje protiv top momčadi, stalnog sudionika Final Four turnira i osvajača Lige prvaka od prije dvije sezone. Što se europskih nastupa tiče trenutno su u određenoj rezultatskoj krizi, ali svakako je riječ o izuzetnoj momčadi. Krasi ih igra jedan na jedan kroz svih 60 minuta utakmice i to je nešto što je jako teško braniti. Rekao sam svojim igračima da moraju biti kako fizički, tako i mentalno jaki kroz čitav susret kako bi izdržali sve te duele i pritisak pod koji te stavlja prvenstveno vanjska linija Magdeburga“, naveo je trener Andrija Nikolić, dok pozitivno prema ovom gostovanju gleda Luka Lovre Klarica.

„Mi u svakoj utakmici vidimo svoju šansu, pa tako i ovo gostovanje nije izuzetak. Gledali smo ih i analizirali, odlična su momčad i sigurno da nam neće biti lako. Ipak, i oni imaju svoje slabe točke i nalaze se svega bod ispred nas. Bilo bi lijepo kada bi nakon srijede mi bili bod ispred njih. Borit ćemo se za to, vjerujem da smo spremni nakon tri tijesna gostujuća poraza uzeti i prve bodove. Dakako, oni su strašna momčad i imaju sav naš respekt“, rekao je Klarica.

Vratar Matej Mandić također se nada mogućem iznenađenju u Njemačkoj.

„Magdeburg je jedna od najboljih momčadi kako u Njemačkoj, tako i u Europi. Kada su zdravi i pravi na njihovom ih je terenu gotovo nemoguće pobijediti. Međutim, trenutno nisu kompletni, a rezultati pokazuju i da nisu na svom maksimumu i mi ćemo to svakako pokušati okrenuti u našu korist. Ukratko, nezgodni su“, rekao je Mandić, a Zvonimir Srna je dodao.

„Gledali smo ih, analizirali i siguran sam da ćemo znati odgovoriti na izazov. Obrana će biti ključ, odnosno naš odgovor na njihovo napadanje jedan na jedan sva tri vanjska igrača. Po tome su oni rekao bih specifični u europskom rukometu, jer nitko drugi ne napada na taj način i to kroz svih 60 minuta. Također, kao i u prijašnjim utakmicama druga je važna stvar povratak u obranu kada pogriješimo u napadu“, naglasio je Srna.