Premijer Andrej Plenković poručio je u utorak predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranku Ostojiću (SDP) da bi SOA-u trebao pitati da provjeri i jesu li u HDZ-u veleizdajnici, referirajući se na izjave koje je o HDZ-u i njemu govorio predsjednik Milanović.

“A je li SOA provjeravala jesmo li mi veleizdajnici, je li provjeravala jesmo li bruxelleski namjesnici, je li provjeravala jesmo li mi nacistička stranka. Neka drug Ostojić piše o tome SOA-i”, rekao je Plenković uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Komentirao je tako Ostojićevu izjavu da je od Agencije dobio negativan odgovor na pitanje jesu li točne informacije da Rusi financiraju predizbornu kampanju predsjednika Zorana Milanovića i odgovorio na novinarski upit je li to očitovanje dovoljno da prestane politička rasprava na tu temu.

Ostojić je u utorak izvijestio da je kao predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost 14. listopada zatražio od SOA-e da mu odgovori jesu li točne informacije da Rusi financiraju kampanju predsjednika Milanovića, te prikuplja li netko dokaze već dvije godine od početka sukoba u Ukrajini oko toga da bi Rusi na bilo koji način financirali predsjednika.

“Izvješće je stiglo i odgovor je negativan. SOA je dala kategorički negativan odgovor da nitko ne financira predsjednika”, izvijestio je Ostojić novinare nakon sjednice Odbora.

Naglasio je i da se ne prikupljaju nikakvi dokazi da predsjednika financiraju Rusi i da onaj tko je o tome govorio ne govori istinu, aludirajući na izjavu Dragana Primorca, HDZ-ova predsjedničkog kandidata.