Drugog finalnog dana Svjetskog gimnastičkog kupa u Szombathelyju, posljednje postaje ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa, nastupile su dvije hrvatske predstavnice.

Tina Zelčić na gredi bila je šesta, a u istoj disciplini prvi put u finalu nastupala je Mila Prpić i završila je četvrta, što joj je rezultat karijere. Mlada Riječanka nakon grede nastupila je i na parteru, bila je osma.

Članica ZTD-a Hrvatski Sokol Tina Zelčić u finalu na gredi „lovila“ je jedno od prva dva mjesta kako bi osigurala ukupnu pobjedu u ovoj disciplini u Svjetskom Challenge kupu. Pred kraj vježbe Zelčić je pala sa sprave i bilo je jasno da neće biti ništa od visokog plasmana. 21-godišnja Zagrepčanka na kraju je završila šesta s ocjenom 11.700. Hrvatska predstavnica u ukupnom poretku zauzela je drugo mjesto sa sedam bodova manje od Ukrajinke Anne Lashchevske.

Zelčić je ove sezone dvaput stizala do postolja, bila je treća u Osijeku i Kopru.
“Ne mogu reći da sam baš zadovoljna jer eto dogodio se pad na samom kraju vježbe i to je rezultiralo šestim mjestom. Da nije bilo tog pada, medalja bi bila sigurna. Nemam za čim previše žaliti, odradila sam jako dobru sezonu i sad treba izliječiti ove ozljede koje vučem posljednjih par mjeseci i krenut spremat novu vježbu za 2025. godinu.“

Mila Prpić prvi put je u Svjetskom kupu nastupala u finalu na gredi i bila je blizu postolja. S ocjenom 12.266 završila je četvrta, manje od dvije desetinke dijelile su je od postolja. 16-godišnjoj Riječanki to je rezultat karijere. Prpić je bila i u finalu partera, zauzela je osmo mjesto s ocjenom 11.400.
Osim gimnastičarki i gimnastičara hrvatsku gimnastiku u Szombathelyju predstavljali su i sutkinja Anamarija Palijan Vračević i sudac Vladimir Mađarević.
Sljedeća sezona Svjetskog kupa počinje u veljači 2025. DOBRO Svjetski kup u Osijeku održat će se od 10.-13. travnja i bit će u kategoriji kvalifikacijskih za Olimpijske igre i svjetska prvenstva.