U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, u subotu je održana timska utrka Challenger Race Varaždin 2024. u kojoj je sa svojim timom ‘Ruke pravde’ sudjelovao i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan.

Challenger Race je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suradnji s Udrugom za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja ‘Active Vita’ te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a riječ je o izazovnoj timskoj utrci u parovima koja testira izdržljivost i timsku koordinaciju sudionika. Natjecatelji su bili suočeni i s raznovrsnim izazovima poput trčanja, preskakanja, nošenja tereta i bacanja, a cilj je bio savladati zadatke u što kraćem vremenu.

Ministar Habijan istaknuo je važnost takvih događanja koja su prilika za tjelesnu aktivnost svih generacija građana.

„Vjerujem da ne trebam posebno naglašavati važnost sporta i rekreacije za naše zdravlje, stoga me raduje kada vidim da se brojni građani uključuju u takve aktivnosti kojih je u Varaždinu doista mnogo. Iznimno je važno da i djecu učimo od malih nogu o važnosti kretanja i boravka na otvorenom, a to i jest jedan od ciljeva Europskog tjedna sporta”, izjavio je ministar.

Uputio je poruku svim građanima, bez obzira na njihovu dob. „Krećite se što više, vježbajte, trčite, budite aktivni i na taj način poboljšajte i sačuvajte svoje zdravlje”, poručio je Habijan.

Uz brojne građane, a u utrci su sudjelovali voditeljica za sport u ZSUGV, Anica Sitar i predsjednik Udruge za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja ‘Active Vita’, Marko Črljenec.