Provedba projekata građanskog odgoja i obrazovanja u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i predstavljanje edukativnog programa „Škola uz rijeku“ Javne ustanove Priroda Varaždinske županije, bile su glavne teme kolegija koji je zamjenica župana Silvija Zagorec s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma održala danas u Županijskoj palači.

– Izuzetno je zadovoljstvo što je Ured UNICEF-a u Hrvatskoj prepoznao naše projekte građanskog odgoja koje su, uz financijsku potporu Županije, posljednje tri godine provodile sve županijske osnovne i srednje škole te dvije privatne. Raduje što nas je UNICEF prepoznao kao partnera u svojem projektu „Upshift“ koji se provodi u više od 50 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući tome ćemo projekte građanskog odoja i obrazovanja raditi u suradnji s tom međunarodnom organizacijom. Isto tako, ravnateljima je predstavljen hvalevrijedan edukativan projekt „Škola uz rijeku“ naše Javne ustanove Priroda. Riječ je o programu namijenjenom učenicima osnovnih škola po konceptu učenja o prirodi u prirodi – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

O novostima vezanima uz novu školsku godinu govorio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, koji je izvijestio i da su u tijeku prijave polaznika za pohađanje Centara izvrsnosti, koje su otvorene do 20. rujna, a ujedno je najavio da će 3. listopada u Županijskoj palači biti održano već tradiconalno obilježavanje Svjetskog dana učitelja.

UNICEF-ov projekt „Upshift“ predstavila je Marijana Muhić, voditeljica programa za mlade u UNICEF-u Hrvatska, dok je program „Škola uz rijeku“ predstavila Sanja Kopjar, ravnateljica Javne ustanove Priroda Varaždinske županije.

Kolegij Ravnatelji Skola Rujan 2024 (1) Kolegij Ravnatelji Skola Rujan 2024 (3) Kolegij Ravnatelji Skola Rujan 2024 (4) Kolegij Ravnatelji Skola Rujan 2024 (5)