Sastav hrvatske muške teniske reprezentacije doživio je promjenu u odnosu na prvu nominaciju za dvoboj protiv Litve u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa koji će se igrati u Areni Varaždin 13. i 14. rujna, zbog ozljede je otpao Nikola Mektić pa će na njegovo mjesto ući Mili Poljičak.

Izostankom Mektića Hrvatska će biti značajno oslabljena u dvoboju parova jer je izbornik Velimir Zovko računao kako će u tom dvoboju na raspolaganju imati kombinaciju Nikola Mektić – Mate Pavić koja je prije tri godine osvojila i olimpijsko zlato.

“Nažalost, mijenjamo par. Kombinacija Nikola Mektić, Mate Pavić, naš zlatni olimpijski par, neće nastupiti, jer je Nikola ozlijeđen. To je upala ovojnice lisne kosti, te nažalost neće zaigrati. Ni Ivan Dodig, također naš vrhunski igrač parova, neće nastupiti, jer ima nagnječenje meniskusa. Sada na red dolaze mlade snage, odnosno, prvi put u momčad u Davis Cupu ulazi Mili Poljičak”, rekao je izbornik Zovko.

Izmjena momčadi dogodila se na početku tjedna, što bi trebalo značiti da će biti dovoljno vremena do petka za uigravanje kombinacije Pavić, Poljičak. Iako je posljednjih mjeseci bio u fokusu zbog odličnih rezultata u pojedinačnom natjecanju, Poljičak ima zapažena ostvarenja i u paru. Ove godine ima šest osvojenih naslova u toj konkurenciji na ITF World Tennis Tour turnirima, a treba podsjetiti da je 2022. bio pobjednik juniorskog Roland Garrosa u parovima.

“Dečki su vrhunski profesionalci. Uz Matu Pavića, koji je okosnica para, mislim da neće biti problema što se tiče uigravanja”, dodao je Zovko.

Arena Varaždin nije nikakva nepoznanica našim igračima, jer su ovdje igrali prije samo nekoliko mjeseci protiv Belgije.

“Ono što nam pružaju varaždinska Arena i Grad Varaždin je više nego zadovoljavajuće, čak odlično. Na to gostoprimstvo mi možemo uzvratiti samo dobrim igrama i nastupima. Naravno da i sad očekujemo punu dvoranu, kao protiv Belgije. Susret je teniski atraktivan i interesantan. Kako nema mnogo ovakvih momčadskih natjecanja, mislim da je za publiku jako zanimljivo, a i da podrži svoju nacionalnu momčad”, zaključio je Zovko.

Prvog dana, u petak, program će započeti u 17 sati (igrat će se dva pojedinačna meča), a u subotu u 14 sati (parovi, pa dva pojedinačna meča).