Modrić je igrao i uklizavao kao 25-godišnji mladić, kazao je nakon pobjede nad Poljskom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A1 Lige nacija na Opus Areni u Osijeku svladala Poljsku sa 1-0 (0-0).Jedini gol na utakmici postigao je kapetan Luka Modrić koji je dan uoči svog 39. rođendana sjajno izveo slobodni udarac te iskosa s lijeve strane sa 18 metara pogodio sam gornji kut nemoćnog Lukaša Skorupskog.

“Dobili smo utakmicu, a Luki je sutra rođendan, pa smo malo slavili u svlačionici. Luka je sam sebi dao poklon, onaj sjajn gol, a momčad mu je poklonila pobjedu. Hrvatska je bila sjajna, šteta što nije bila uvjerjivija pobjeda, koja će nam ipak značiti puno,. Djelovali smo moćno i jedva čekam da se oporave neki igrači. Promjene su bile dobre. Nastavit ćemo sa ovim sustavom”, kazao je Dalić, koji se osvrnuo na učinak Igora Matanovića.

“Matanović je u dvije utakmice 10 puta pucao po golu, a to odavno nismo imali. Treba mu dati šansu i kad mu se otvori, to će biti dobro. Još jedom ću pohvaliti Luku, igrao je i uklizavao kao 25-godišnji mladić. Rekao sam u šali dečkima da budućnost pripada njemu. Hrvatska ima budućnost i potencijal, makar će trebati još malo vremena da se posložimo”, zakljućio je Dalić.

Igrač utakmice i jedini strijelac Luka Modrić bio je vrlo sretan ishodom utakmice.

“Vrlo važna pobjeda, morali smo dobiti zbog samopouzdanja jer smo imali niz od četiri utakmice bez pobjede. Moglo je to rezultatski biti i bolji. Sretan sam što sam nakon dugo vremena savršeno zabio gol iz slobodnog udarca. Bio je i onaj protiv Slovačke, ali tada je bilo puno sreće. Zabio sam tri iz slobodnjaka upravo u ovom gradu, očito mi Osijek leži”, kazao je sretni Modrić, koji iza ponoći puni 39 godina.

” U ovim mojim godinam se ne može puno razmišljati, idem utakmicu po utakmicu. Dok god budem ovako uživao na terenu, bit ću tu, a kad osjetim da više nema tog žara, onda ću prestati. Neće me nitko trebati tjerati”, zaključio je Modrić, koji je odigrao 180. utakmicu za nacionalnu selekciju i izjednačio se sa Sergiom Ramosom, dok su ispred njega Cristiano Ronaldo i Leo Messi.