Mlada hrvatska tenisačica, 18-godišnja Petra Marčinko nije uspjela osvojiti WTA125 turnir u švicarskom Montreauxu, uspješnija od nje je u finalu bila 34-godišnja Rumunjka Irina-Camelia Begu sa 1-6, 6-3, 6-0.

Marčinko je odlično započela dvoboj i povela je sa 5-1 u prvom setu uz servis kada je kiša prekinula dvoboja. Nakon nešto više od pola sata pauze mlada se Zagrepčanka nije najbolje snašla iako je uspjela privesti prvi set kraju, iskusna je Rumunjka povela sa 5-0 u drugom setu. Uslijedio je kratak bljesak Marčinko koja je s tri gema zaredom smanjila na 5-3, no Begu je uzvratila sa sedam uzastopnih osvojenih igara.

Za Marčinko je ovo ipak najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri tijekom koje je dosada osvojila jedan naslov na W80 “challengera” u Poitiersu prošle godine te tri naslova s ITF turnira 2022.

Plasmanom u finale trenutačno 292. igračica s WTA ljestvice Marčinko je osigurala 81 WTA bod te bi na novoj ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak trebala napredovati za 50-ak mjesta.

 

FINALE:

Irina-Camelia Begu (Rum/7) – PETRA MARČINKO (HRV) 1-6, 6-3, 6-0