Dvjestotinjak obrtnika iz Varaždinske županije sudjelovalo je u programu prvih Županijskih obrtničkih sportskih igara, koje su u subotu održane u parku Velika graba u Sračincu.

– Organizacijom ove priredbe, koju smo pripremili zajedno s Obrtničkom komorom Varaždinske županije, željeli smo na jednom mjestu okupiti što više naših obrtnika i ponuditi im zanimljive sadržaje i mogućnost za cjelodnevno druženje. Susret je protekao u lijepoj i ležernoj atmosferi, uz sportske igre i zabavu, stoga vjerujem da će ovo događanje postati tradicionalno – istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Sudjelovali su obrtnici iz svih pet udruženja obrtnika iz Varaždinske županije.
– Obrtnička komora Varaždinske županije inicirala je ovo natjecanje sa željom da se naši obrtnici okupe i druže uz zanimljive sadržaje. U Varaždinskoj županiji djeluje nešto više od 4.000 obrtnika, pa je ovo prilika da se bolje upoznamo i družimo na sportskim terenima u Velikoj grabi – naglasio je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, koja ove godine obilježava 30 godina rada.
Igre je otvorio dr. sc. Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije.
– Obrtnici Varaždinske županije su kičma našeg gospodarstva, oni zapošljavaju više od 10 tisuća ljudi. Posebno veseli da broj obrtnika iz godine u godinu raste, a na području naše županije smo ovih dana prošli brojku od 4.000 registriranih obrta. Samo u godinu dana u našoj županiji broj obrtnika je porastao za 13 posto i po tom rastu prednjačimo u Hrvatskoj – istaknuo je dr. sc. Križanić, koji je svim sudionicima igara zaželio puno sportskih, ali i poslovnih uspjeha.

Obrtnike je pozdravio i Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.
– Ponosan sam što je Obrtnička komora Varaždinske županije odlučila ove prve sportske igre organizirati upravo u našoj općini, u ovom prekrasnom parku u Velikoj grabi, koji je idealan i za organizaciju ovakvih sportskih i zabavnih događanja – poručio je Novoselec.
U Velikoj grabi održana su natjecanja u malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, povlačenju užeta, odbojci na pijesku, pikadu, kuglanju na visećoj kuglani, ali i u igranju bele.
Na malonogometnom turniru najviše je uspjeha imala momčad Novog Marofa, druga je bila ekipa DIA Euro, a treća momčad Gradonačelnici. Na natjecanju u stolnom tenisu najuspješniji je bio Božidar Posavec, drugo je mjesto osvojio Darko Vincetić, a treće – Ivan Gotesman.
Najbolji rezultat u pikadu ostvario je Luka Puškadija, ispred Stjepana Šinjorija i Dražena Rogine. U odbojci na pijesku prvo je mjesto osvojila ekipa Ivanca, druga je bila ekipa – Gemišt, a treće su bile – Mačke.

U atraktivnoj disciplini – povlačenje užeta najbolja je bila ekipa Ivanca, druga je bila ekipa – Varaždin 1, a treća ekipa obrtnika iz Novog Marofa. Pobjednik teniskog turnira je Dražen Strmečki, drugo mjesto je osvojio Rajko Solar, a treće Josip Strmečki.
Najviše uspjeha u kuglanju na visećoj kuglani imao je Srećko Grabrovec, druga je bila Nevenka Vincetić, a treća Paula Zgodnik. Pobjednik turnira u beli bila je ekipa Ivanca, druga je bila ekipa obrtnika iz Novog Marofa a treća ekipa Kos – Hohnjec.
Medalje najuspješnijim natjecateljima su, uz predsjednika UHOV-a Vladimira Baisa i predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Igora Šokovića, uručili župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Križanić i gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač.
– Varaždinska županija poznata je upravo po svojim obrtnicima, stoga smo na svečanoj sjednici povodom Dana Županije nagradili naše obrtnike, njihov rad i trud te doprinos našem gospodarstvu. Iza uspjeha uvijek stoje ljudi, a naši obrtnici i poduzetnici su sinonim tog uspjeha. Svaka država i svako društvo jako je onoliko koliko je jako njeno gospodarstvo – poručio je župan Stričak, koji je čestitao obrtnicima na odličnoj organizaciji sportsko-zabavne priredbe.
Podršku obrtnicima dali su i županova zamjenica Silvija Zagorec, načelnici Željko Posavec, Rajko Solar i Bruno Hranić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darko Majhen.

Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (1) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (2) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (3) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (4) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (5) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (6) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (7) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (8) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (9) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (10) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (11) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (12) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (13) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (14) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (15) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (16) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (17) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (18) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (19) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (20) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (21) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (22) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (23) Obrtnicke Igre Vz Zupanije Sracinec 2024 (24)