U Osijeku je uvijek odlična atmosfera i naravno da se nadamo pobjedi, izjavio je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić prije drugog ovosezonskog nastupa u Ligi nacija, u nedjelju protiv Poljske.

Dvoboj počinje u 20.45 sati, a Hrvatska je na premijeri skupine 1 Lige A poražena u Portugalu s 1-2.

„Naravno da me brine što nismo pobijedili u posljednje četiri utakmice u nizu. Uvijek igramo da bi pobijedili, ali takva nešto slabija razdoblja se pojavljuju. Ranije je također bilo takvih trenutaka pa bi se izvukli. Smeta negativan niz, dolazimo iz klubova gdje se pobjeđuje, a i s reprezentacijom smo naviknuti uglavnom na uspjeh. No, vjerujem da ćemo u nedjelju pobijediti Poljsku. Vjerujemo i da će, kao i uvijek, biti ugodno igrati u Osijeku“, razmišlja hrvatski vezni igrač Mateo Kovačić koji se potom vratio na premijernu utakmicu protiv Portugala.

„Na tom je susretu, unatoč porazu, bilo pozitivnih stvari. Igrali smo u novom sustavu, priprema je bila dobra, ali konačni rezultat na kraju nije bio pozitivan. Bilo je, dakako, stvari i koje treba poboljšati. Ne odustajemo, radit ćemo i dalje, napredovati i biti još bolji. To što sam bio dobar kod Portugala malo mi znači ako momčad nije uspjela ostvariti cilj. Dobro se osjećam i u dobrom sam stanju“, rekao je Kovačić i potom odgovarao na novo pitanje o Poljskoj i njihovom najboljem igraču Lewandowskom.

„Naravno da će utakmica protiv Poljske biti teška, a kada bi uspoređivao Lewandowskog i svog suigrača iz Cityja Haalanda mogu prvo reći da su obojica fenomenalni igrači. Ako gledamo statistiku onda je naravno Haaland debelo iznad svih. Lewandowski je u nacionalnom dresu kapetan i iznimno opasan, jako dobro poznam i Zielinskog. Imaju puno dobrih igrača, ali mi moramo pokazati svoje pravo lice. Nametnuti se i uzeti tri boda“, zaključio je Kovačić.