Dan nakon 1-2 poraza na gostovanju kod Portugala na startu Lige nacija hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šutalo taj je susret ocijenio pozitivno.

“Mislim da smo dobro odradili utakmicu, možda prvo poluvrijeme nije dobro izgledalo jer smo igrali u drugoj formaciji. Drugo poluvrijeme je izgledalo bolje, ali je bilo teško stizati rezultat protiv jakog Portugala. Imali smo neke šanse u drugom poluvremenu, ali imali su i oni. Sve u svemu, bilo je dobro”, kazao je Šutalo po dolasku u Osijek gdje će Hrvatska u nedjelju ugostiti Poljsku koja je u prvom kolu kao gost nadigrala Škotsku sa 3-2.

“Poljska je jaka momčad, nismo ih još uspjeli analizirati, tek smo sletjeli iz Lisabona. Imamo dva dana za pripremu. Imaju veliku kvalitetu prema naprijed, dat ćemo sve od sebe. Formacija s trojicom stopera? Za mene nije stran ovaj sustav, i prije sam to igrao, dobro se osjećam. Drugo poluvrijeme nam je trebalo da se malo uigramo, stvarali smo šanse, bili smo dobri i ofenzivno i defenzivno”, dodao je stoper Ajaxa.

U Lisabonu je za Hrvatsku debitirao napadač Eintrachta iz Frankfurta Igor Matanović koji je ušao u igru sredinom drugog poluvremena.

“Za mene je čast igrati za Hrvatsku. Kad sam bio dijete, maštao sam da jednog dana zaigram za Hrvatsku. Jučer je bio taj dan. Velika mi je čast igrati s ovim igračima. Bilo je jako lijepo. Te igrače znam samo s televizije i YouTubea. Velika je čast biti s njima u svlačionici, na treningu i utakmici. To je velika čast. Moram uživati u ovakvim trenucima. Što mi je rekao izbornik poslije utakmice? Iskreno, nije puno rekao. Kao što smo rekli, imali smo dobrih trenutaka i dobro smo igrali, ali protiv Portugalaca moraš biti cijelo vrijeme 100 posto koncentriran. Izgubiš li Ronalda iz vida, odmah će ti zabiti gol. To je kvaliteta Portugalaca. Utakmica nije bila loša, mislim da smo dobro igrali protiv jakih Portugalaca. Šteta što nam neke šanse nisu ušle, ali možemo biti zadovoljni. Mislim da smo dobro igrali. Prije Poljske treba analizirati što je bilo dobro, a što loše”, kazao je Matanović koji bi mogao zaigrati i protiv Poljske.

“Tek sam igrao 30 minuta, treba ići korak po korak. Ako dobijem šansu dat ću sve od sebe, ostavit ću srce na terenu, to je sve što mogu reći, a odluka je na izborniku”, zaključio je Matanović.