Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 19 godina plasirala se u finale Europskog prvenstva koje se održava u bugarskom Burgasu nakon što je u polufinalu svladala vršnjake iz Španjolske sa 14-10.

Hrvatska je do pobjede u polufinalu stigla izrazito dominantno, suparnik nije niti u jednom trenutku ni izjednačio, a kamoli poveo, dok je u zadnjoj četvrtini u jednom trenutku naš sastav vodio i sa šest golova razlike (13-7).

Ovime je Hrvatska osigurala prvu medalju na velikim natjecanjima mlađih uzrasta nakon 2017. godine kada je na SP u Beogradu do 20 godina osvojila srebro.

Duje Cuzzi, Viktor Tončinić i Vlaho Pavlić postigli su po tri gola za Hrvatsku, dok su Joan Villamayor i Enrique Nuno Autric zabili po dva pogotka za Španjolsku.

U finalu će se Hrvatska susresti u subotu s Crnom Gorom koja je u drugom polufinalnom susretu pobijedila Mađarsku sa 6-5. Taj je dvoboj na programu u subotu od 18.15 sati.

“Očekivali smo da će biti teško i pripremili smo se najbolje što smo mogli. Dobro smo ih analizirali. Prethodnu utakmicu koju smo bili dobili Španjolce smo još jednom detaljno pogledali i mislim da se na kraju itekako isplatilo. Pokazali smo kakva smo momčad, kakav potencijal i kvalitetu imamo. Nadam se da ćemo to pokazati i u finalu, još više. Što se Crne Gore tiče, još jedan suparnik iz skupine. Tada smo ih pobijedili, izvukli pobjedu, iako su oni tada igrali bez centra i tu su nas možda malo iznenadili. Kao i za ovu utakmicu sa Španjolcima, dobro ćemo se pripremiti i za finale i nadam se pobjedi”, rekao je vratar i kapetan reprezentacije Mauro Ivan Čubranić.