Grad Varaždin želi zadržati liječnike ciljanom stambenom politikom te će ovog tjedna dodijeliti ključeve šest novih stanova liječnicima u varaždinskoj Općoj bolnici i Domu zdravlja, izvijestili su iz Gradske uprave te dodali da je dosad liječnicima dodijeljeno osam stanova.

Sada će se četiri stana dodijeliti liječnicima Opće bolnice, dok će dva stana pripasti liječnicima Doma zdravlja. Ukupno šest liječnika dobit će pravo na najam gradskih stanova uz mogućnost otkupa, pri čemu će im dio uplaćene najamnine biti uključen u otkupnu cijenu.

U prethodnom razdoblju, osmero liječnika već je uselilo u gradske stanove prema ovom modelu, a svi su se oni odlučili za otkup stanova i nastavili raditi u varaždinskoj bolnici.

Osim mjera za zadržavanje liječnika, Grad Varaždin aktivno provodi i značajne mjere priuštivog stanovanja za mlade obitelji, pa su tako za vrijeme ove Gradske uprave završena 72 stana iz Programa poticane stanogradnje u Ulici Adolfa Wisserta i u Hrašćici, a počela je i izgradnja prve zgrade s 30 stanova u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića u blizini Parka mladih. U planu je u tom kvartu izgraditi ukupno šest zgrada sa 180 stanova.

„Usporedbe radi, u prethodnom mandatu bivšeg gradonačelnika izgrađeno je tek 36 stanova, što jasno pokazuje kontinuirani napredak u stambenoj politici Grada Varaždina”, ističe se u priopćenju.

Osim toga, Grad Varaždin je stavio na prodaju građevinska zemljišta za mlade obitelji u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu, a uskoro će biti dostupna nova zemljišta na drugim lokacijama u gradu, čime Grad nastavlja osiguravati uvjete za kvalitetan život i ostanak mladih obitelji u Varaždinu.