Karlo Gršić ostvario je zapažene rezultate u utrci Alpe Adria na Prvenstvu Hrvatske koje je u nedjelju održano na Grobniku.

-U subotu sam osvojio drugo mjesto u utrci Alpe Adria i prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske i u nedjelju sam osvojio drugo mjesto u Alpe Adria i prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

-To su dva različita prvenstva ali se boduju u jednoj utrci. U Alpe Adria konkurenciji može biti bilo tko prijavljen i veća je konkurencija, dok je Prvenstvo Hrvatske slabije prvenstvo i tamo ne voze Talijani, Mađari i Austrijanci, nego samo Hrvati.

-Od petka smo imati tri slobodna treninga, u svima sam napravio prvo vrijeme. U subotu su bile kvalifikacije i tu sam napravio skoro svoje najbrže vrijeme, 29,7 i ostvario pole position za utrku. Nažalost, u petak sam pao na treningu i vjerojatno ozlijedio mišić, a imam i žulj zbog krivih rukavica. Utrka je završila da sam 11 krugova vodio i jednostavno nisam više mogao držati tempo i u zadnjem zavoju me Talijan prestigao. U nedjeljnoj utrci sam bolje startao, no nisam uspio držati tempo. Loši su bili i uvjeti zbog vrućina. No, nažalost utrku sam izgubio za 0,037. – rekao je Gršić.

Utrka u Češkoj

-I tamo sam bio prvi i drugi, što nisam očekivao. Na treningu dva tjedna prije utrke sam napravio dobro vrijeme, no na slobodnom treningu u petak sam imao užasno vrijeme. U subotu smo ispravili greške na motoru koje su me smetale i na kvalifikacijama osvojio pole position. Na utrci u subotu sam bio prvi od prvog do zadnjeg kruga, no u nedjelju nisam uspio prestići Talijana – kazao je križevački moto as.

Nova utrka u Slovačkoj

-Za mjesec i pol je utrka i za dva tjedna tamo krećem na trening. Moram se dobro pripremiti i mislim da bih mogao ostvariti dobar rezultat. Imam želju pobijediti ove godine i osvojiti Alpe Adriu, iako mi još fali iskustva – rekao je Gršić i napomenuo što treba učiniti za dobre rezultate.

-Mora se trenirati, imati fizičke snage. Isto tako nekad se moraju imati i psihičke pripreme, jer nekad se desi loš dan, ne ide te, a moraš se sabrati. Isto tako sport zahtjeva i financijsko ulaganje – zaključio je Gršić.