Velika hrvatska uzdanica za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, džudašica Barbara Matić, u osmini finala kategorije do 70 kilograma borit će se pobjednicom dvoboja Talijanke Kim Poling i Portugalke Pine Tais.

Matić, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja, prva je nositeljica turnira, ali joj ždrijeb nije bio blagonaklon

Prema predviđanjima, u osmini finala 31. srpnja borila bi se svojom starom poznanicom Polling, Nizozemkom koja je tek otprije dva mjeseca dobila dopuštenje da nastupa za Italiju. Za Matić je 33-godišnja Polling jedna od najnezgodnijih protivnica, koja joj ne odgovara i s kojom ima vrlo izjednačen skor.

Ukoliko prođe Polling, Barbara bi u četvrtfinalu išla vjerojatno na Španjolku Ai Roustant Tsunodu ili Slovenku Anku Pogačnik.

Druga hrvatska predstavnica Katarina Krišto 30. srpnja u kategoriji do 63 kilograma u prvom kolu se sastaje s Dadiom Gumendego iz Srednjoafričke Republike, dok Zlatan Kumrić u kategoriji do 100 kilograma 1. kolovoza ide na Talijana Genara Pirellia.