Održana je treća i posljednja radionica u ovogodišnjem ljetnom ciklusu u organizaciji energetsko-klimatskog ureda KLIK. Građani koji su prisustvovali na radionici imali su prilike čuti više informacija o javnom pozivu kojim Grad Križevci potiče energetsku učinkovitost u kućanstvima.

Grad je za ovu mjeru predvidio budžet od 200.000 eura pa tako građani mogu ostvariti sufinanciranje 80% izrade glavnog projekta i 50% izgradnje solarne elektrane, dok kućanstva u opasnosti od energetskog siromaštva mogu ostvariti i 100% financiranje toplinske izolacije tavana kamenom vunom.

Sudionici radionice imali su priliku saznati detalje o uvjetima, modelima i postupku prijave na javni poziv, kao i o tehničkim aspektima, potrebnoj dokumentaciji i prednostima instalacije solarnih elektrana i toplinske izolacije tavana.

U ime Grada, na radionici je prisustvovala i Ivana Dubravec, savjetnica za energetsku učinkovitost, zaštitu okoliša i prostorno uređenje, kojoj su građani mogli postaviti svoja pitanja vezana za energetsku učinkovitost svojih domova.

Za sve građane koji nisu uspjeli doći ni na jednu od tri radionice koje su bile organizirane ljetos, informirati se mogu u energetsko-klimatskom uredu KLIK na adresi Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8 u Križevcima (prostor stare knjižare).

Natječaj je otvoren do 1. rujna, a prezentaciju s radionice i sve dodatne informacije o javnom gradskom pozivu možete pronaći ovdje.

Radionica je održana i u sklopu europskog projekta cr0ss renoHome Croatian One Stop Shop for Intergrated Home Renovation, koji KLIK provodi u partnerstvu s DOOR-om i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju.

Projekt je sufinanciran iz programa Europske unije CINEA.D – Prirodni resursi, klima, održiva plava ekonomija i čista energija D.1 – LIFE Energy + LIFE Climate, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava br. 10112009.

Križevački laboratorij inovacija za klimu, je energetska zadruga s misijom stvaranja održive i otporne lokalne zajednice na putu energetske tranzicije, prema klimatskoj otpornosti. Kroz aktivnosti u energetsko-klimatskom uredu KLIK okuplja zajednicu, provodi edukativne radionice, pomaže građanima kod projektnih prijava prilikom izgradnje solarnih elektrana, pruža energetsko savjetovanje te surađuje s gradom i partnerima na ispunjavanju zajedničkih ciljeva za dobrobit zajednice.

Img 6575 Img 6574 Img 6571 Img 6568