Futsal reprezentacija Portugala do 19 godina osvojila je naslov prvaka Europe svladavši u finalu vršnjake iz Španjolske s uvjerljivih 6-2 (2-2) na natjecanju kojem je domaćin bio Poreč.

Španjolci su u dvoboju odigranom u dvorani Žatika nakon šest minuta igre imali prednost od 2-0 pogocima Salasa. No, uslijedio je veliki preokret. Portugalci su golovima Lucija Jr. (10) i Andriya (20) do poluvremena izjednačili na 2-2, a onda su u drugom dijelu potpuno nadigrali suparnike.

Salas je još jednom zatresao mrežu, ali na njegovu žalost svoju, pa su Portugalci u 27. minuti poveli 3-2. Tomas Colaco (36) iz kaznenog udarca, Lucio Jr. (37) i Pedro Santos (39) svojim su golovima donijeli Portugalcima uvjerljivu pobjedu i uzvrat za prošlogodišnji finalni poraz od Španjolaca (6-2) kad je domaćin Eura bio španjolski Jaen.

Bilo je ovo treće izdanje Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina, a Španjolci su slavili na prva dva izdanja. Prije četiri godine u Rigi u finalu su svladali Hrvatsku (6-1).

Hrvatski reprezentativci su na domaćem terenu dobili znimno snažnu skupinuu kojoj su u konkurenciji finalista i reprezentacije Francuske osvojili drugo mjesto s dva boda, odigravši 6-6 protiv Francuza, 3-3 protiv Španjolaca i izgubivši 3-4 od Portugala u zadnjem kolu kad se odlučivalo o plasmanu u polufinale, koje su Portugalci izborili i prije zadnje utakmice u skupini.