U gimnaziji ÔÇ×Fran Galovi─çÔÇť Koprivnica odr┼żano je┬á predstavljanje projekta edukacije o provedbi epidemiolo┼íkih mjera suzbijanja ┼íirenja COVID-19 infekcije me─Ĺu korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi ÔÇ×Zajednica u zajedniciÔÇť.

 

Projekt je pokrenuo ┼Żupanijski Sto┼żer civilne za┼ítite Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije na prijedlog Tima za pomo─ç i nadzor u provedbi sprje─Źavanja epidemije COVID-19 u koprivni─Źkom Domu za starije i nemo─çne osobe.

Edukaciju provode djelatnici OB Koprivnica i ┼żupanijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Na─Źelnik Sto┼żera┬áRatimir Ljubi─ç uvodno je istaknuo kako je Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źka ┼żupanija koron-free ┼żupanija i nada se da ─çe tako i ostati.

-Unato─Ź pozitivnoj situaciji Sto┼żer je poduzeo neke mjere, a osobito prema najranjivijoj skupini, a to su na┼íe ustanove koje se brinu za starije i nemo─çne – kazao je Ljubi─ç istaknuv┼íi kako je primarni cilj ove edukacije sprje─Źavanje prodora koronavirusa u takve institucije.

Ravnateljica ┼Żupanijskog Zavoda za javno zdravstvo┬ádr. Dra┼żenka Vadla┬áporu─Źila je kako se ne treba opu┼ítati, jer se pozitivna epidemiolo┼íka slike vrlo brzo mo┼że promijeniti, stoga je va┼żno dr┼żati se svih mjera koje svakodnevno slu┼íamo.

Glavna inicijatorica provo─Ĺenja ovakvog projekta je┬ádr. Vesna Ma─Ĺari─ç┬ákoja je ujedno i na ─Źelu projekta edukacije o provedbi epidemiolo┼íkih mjera suzbijanja ┼íirenja COVID-19 infekcije me─Ĺu korisnicima i zaposlenicima.

– Na┼żalost, ponukani jednim lo┼íim iskustvom iz travnja i kada smo te┼íko ┼żivjeli u bolnici tim kojeg je imenovala bolnica, a ─Źini ga glavna sestra bolnice┬áRu┼żica Eva─Źi─ç, sestra za kontrolu bolni─Źkih infekcija┬áSnje┼żana Vuljak i ja kao infektolog, apsolutno u─Źinimo sve da oni koji su bitni u tom lancu sprje─Źavanja infekciju kroz edukaciju i razinu prevencije za┼ítitimo od ┼íirenja zaraze – kazala dr. Ma─Ĺari─ç.

Najavila je da ─çe se edukacija provoditi kroz cijeli tjedan.

Foto: Luka Krušec