Kri┼żeva─Źko likovno ljeto Gradskog muzeja Kri┼żevci, ide dalje. Ovih dana u znaku fotografije. Renata Maurovi─ç danas je predstavila ciklus fotografija ‘Senses’.

Kako i samo ime ka┼że, ove su fotografije mi┼íljene kroz vi┼íe osjetila, ne samo osjetilo vida, koje je fotografskom mediju ‘mati─Źno’. Slike iz prirode, ili bolje re─Źen senzacije prirode, koje Renata rekreira kroz le─çu svog objektiva, jednako se vide, kao ┼íto se i ─Źuju, osjeti se toplina vatre, povjetarac zalaze─çeg sunca, ─Źudesna ravnote┼ża kapljica rose na tankim listovima i cvatovima, pa i ti┼íina najintimnijih dubokih pogleda.

Kri┼żev─Źanka Renata nije profesionalni fotograf, ali posjeduje osje─çaj i ljubav, nu┼żne za punu interakciju motiva, fotoaparata i autora, te njeni radovi bude u ─Źovjeku ┼żelju u┼żivanja u velikim pove─çanjima, posjedovanjem originala i postavljanjem istih u neki prostor boravka.

Kri┼żev─Źanka Renata Maurovi─ç (1972.) intenzivno se fotografijom bavi manje od deset godina, no dru┼żenje s medijem mnogo je starije. Svojim fotografijama rijetko izlazi u javnost, pone┼íto preko dru┼ítvenih mre┼ża. Nedugo je sudjelovala na humanitarnoj izlo┼żbi ‘Otvoreno srce’, a u ovoj prilici mnogo smjelije i osobnije predstavlja nam svoj rad.

Na otvorenju izlo┼żbe okupljenima se obratila ravnateljica Tea Hatadi, te sama autorica, a pro─Źitana je i kratka recenzija Anamarije Boko-Krasni─ç. Nadamo se, da ovo nije posljednje istupanje u javnosti ove senzibilne fotografkinje.

Zdenko Balog/prigorski.hr