Na trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima zamirišali su slasni, vrući domaći kesteni. Nismo mogli odoljeti ovom mirisu pa smo ih odlučili i probati, a doživljaj je bio sjajan. Uživajući u kestenima razgovarali smo s Petrom Žumbar iz Zadruge Žumbar, koja je poznata po pekarskim proizvodima, a u sljedećih 30-ak dana Križevčankama i Križevčanima ponudili su domaće vruće kestene.

petra zumbar

– Zadruga Žumbar je od danas odlučila građanima ponuditi fine kestene i otvorili smo kestenjaru u centru Križevaca. Imamo isključivo domaći kesten s križevačkog područja i područja Samobora i Gline. Cijene kestena su standardne kao i svake godine, a na trgu ćemo biti svaki dan od 17 do 21.30 sati, vikendima i malo duže. Osim kestena planiramo ponuditi i domaće kuhane vino – rekla nam je Petra Žumbar.

kesten2

– Lako nas je pronaći, na kućici je natpis kestenjara, a na kućici se nalazi i jedna rima “Na uglu moje ulice posluje kestenjara trošna stara, uvijek dimi i huči, kesteni pečeni i vrući”. Dođite do nas i probajte fine kestene – poručila je Petra Žumbar.

kesten3kesten5kesten4kesten1

prigorski.hr