Izjava dana
zufika

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak razriješio, imenovao i premjestio svećenike svoje biskupije // Velečasni Ivan Žufika odlazi u mirovinu

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak razriješio je, imenovao i premjestio svećenike svoje biskupije na sljedeće pastoralne službe:

Preč. Stjepan Šprajc, dosadašnji dekan Vrbovečkoga dekanata i župnik župe svete Margarete u Dubravi, razriješen je službi i imenovan je župnikom župe Presvetog Trojstva u Rovišću.

Preč. Mihill Gojani, dosadašnji dekan Cirkvenskoga dekanata i župni upravitelj župe Presvetoga Trojstva u Rovišću, razriješen je službi i imenovan je župnikom župe svete Margarete u Dubravi.

Preč. Stjepan Soviček, dosadašnji župni upravitelj župe svete Barbare, djevice i mučenice, u Carevdaru razriješen je službe.

Vlč. Ivan Žufika, dugogodišnji križevački župnik i dosadašnji župnik župe svetoga Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu, razriješen je službe i upućen u mirovinu.

Vlč. Mato Šarić, dosadašnji župnik župe svetoga Stjepana prvomučenika u Štefanju, razriješen je službe i imenovan je župnikom župe svetoga Mihaela Arkanđela u Zrinskom Topolovcu.

Vlč. Milan Kerš, dosadašnji župnik župe svetoga Mihaela Arkanđela u Zrinskom Topolovcu, razriješen je službe i upućen na godinu dana stanke.

Vlč. Krunoslav Detić, župnik župe svetoga Mihaela Arkanđela u Miholcu imenovan je župnim upraviteljem župe svetoga Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu.

Vlč. Mladen Benko, s oporavka u župi Presvetog Trojstva u Rovišću, upućen je na nastavak oporavka u župu svetoga Mihaela Arkanđela u Miholec.

Vlč. Mirek Hrvojić, dosadašnji župnik župe svete Marije Magdalene u Kapeli, razriješen je službe i imenovan župnikom župe svetoga Stjepana prvomučenika u Štefanju.

Vlč. Tomislav Fridl, dosadašnji župnik župe svetoga Martina biskupa u Velikoj Trnovitici i župe Sveta tri kralja u Staroj Plošćici razriješen je službi i stavljen na raspolaganje Ravnateljstvu hrvatske inozemne pastve u Zagrebu.

Vlč. Krunoslav Brunović imenovan je župnikom župe svetoga Martina biskupa u Velikoj Trnovitici i župnikom župe Sveta tri kralja u Staroj Plošćici.

Vlč. Dejan Tot, tajnik Bjelovarsko-križevačkog biskupa, imenovan je župnim upraviteljem župe svete Marije Magdalene u Kapeli.

Vlč. Damir Burlić, dosadašnji župni vikar župe svete Terezije Avilske u Bjelovaru razriješen je službe i imenovan župnikom župe svete Barbare djevice i mučenice u Carevdaru i ravnateljem Biskupijskoga pastoralno-duhovnog centra u Carevdaru.

Vlč. Josip Benko, dosadašnji župni vikar župe svetoga Vida mučenika u Vrbovcu, razriješen je službe i imenovan župnim vikarom župe svete Terezije Avilske u Bjelovaru.

Vlč. Mihael Hertarić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe svetoga Vida mučenika u Vrbovcu.

ika.hr/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

blazene_karmelicanke_iz_compiegnea_11

Blažene karmelićanke iz Compiègnea – mučenice iz vremena Francuske revolucije ubijene zbog “vjerskog fanatizma”

Blažene karmelićanke iz Compiègnea, šesnaest francuskih mučenica, deset redovnica, jedna novakinja, tri sestre laikinje i …

foto: Drava,info

U prometnoj nesreći ozlijeđen vozač mopeda

Policijska uprava koprivničko-križevačka priopćila je kako je jutros iza 9 sati na Varaždinskoj cesti u …