ŽUSTRA SJEDNICA U FARKAŠEVCU HDZ-ov vijećnik bacio papire pred načelnika i “opleo” serijal pitanja, a onda je načelnik uzeo svojih “pet” minuta

28. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ŽUSTRA SJEDNICA U FARKAŠEVCU HDZ-ov vijećnik bacio papire pred načelnika i “opleo” serijal pitanja, a onda je načelnik uzeo svojih “pet” minuta


Žustro je počela večerašnja ponovljena sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac. Vijećnik Matija Copak (HDZ) iznio je niz optužbi i postavio serijal pitanja općinskom načelniku.

Glavne vijećnikove zamjerke osim ponavljanja sjednice bilo je i što ga se nije spomenulo oko njegovih zasluga u projektu WIFI4EU.

-Za dječji vrtić u godinu dana se nismo godinu dana pokrenuli s mrtve točke. Čelnici općine znaju što je bilo u tom procesu. Imamo i problem što financiramo djecu koja idu u susjedni vrtić s 300 kuna mjesečno. Neke majke su primorane mijenjati boravište kako bi izbejgle plaćanje ekonomske pune cijene. Je li to protuzakonito ili nije, ljudi to rade, a mi omogućavamo da djeca s područja Općine Dubrava idu kod nas u malu školu besplatno.

Nismo sposobni napraviti razgovor, jer načelnik Dubrave nema pojma da djeca s područja njegove općine idu u Farkaševac u malu školu – kazao je vijećnik i krenuo s pitanjima o sportskoj infrastrukturi.

-Zanima me što se dogodilo bez našeg znanja da se išla rušiti ograda i golovi na sportskom terenu Farkševac. Dopustilo se devastiranje svlačionica i propadanje krova, a kod izgradnje Reciklažnog dvorišta se nije vodila briga da se spuste ivičnjaci i uspio se blokirati put prema svlačionicama. Poslikao sam stanje i uhvatio da nam kroz sportski teren prolazi teška mehanizacija. Želimo da se objekt u Farkaševcu vrati u prvobitno stanje i da se provedu izbori za mjesne odbore!

Sportski objekt Žabnica je načelniku jako dobro poznat. Ima li taj objekt građevinsku dozvolu? Objekt je financiran sredstvima Općine. Građen je na čestici koja je u vlasništvu privatne osobe. Tko je dopustio gradnju objekta na privatnoj parceli?

Što je sa stočnom vagom u Farkaševcu? HSS je kao stranka naklonjena poljoprivrednicima. Zašto vaga ne važe kako bi trebala i služi kao deponij za šljunak i cijevi. Šahte betonirane 20 cm iznad ne smetaju nikoga, a jedna traka je uža 10 cm od kružnog toka prema groblju. Vidljivo je oštećenje cijele ograde dok se radilo, a nitko nije reagirao – pitao je i komentirao ogorčeni vijećnik.

Općinski načelnik Dražen Draganić zahvalio je na pitanjima. – Ova pitanja smo raspravljali na Vijeću i čuli su ih oni koji su dolazili na sjednice. Jako dobro se netko lovio za projekat. Nisam želio potezati to pitanje jer taj pojedinac sjedi među nama, ali za sljedeće Vijeće ćemo pripremiti svu dokumentaciju pa ćete vidjeti tko je imao prste u pekmezu.

Uvaženi vijećnik radi u Razvojnoj agenciji Zagrebačke županije koja nam provodi kompletnu dokumentacija za dječji vrtić, jer nas ne košta ništa. Da smo platili konzultantske kuće platili bi 100-200 tisuća kuna, ali smo odlučili da je svaka kuna bitna općinskom proračunu i da dobro na taj način gospodarimo. Zato smo se bazirali na našoj Razvojnoj agenciji koja nam vodi taj projekt kao i projekt Reciklažnog dvorišta.

Zato je vijećnik jako dobro upoznat s projektom jer sjedi s kolegama. Dječji vrtić je u fazi završnih papira, pregledana je sva dokumentacija i još je zatraženo ažuriranje dokumentacije.

Boravište zbog prijave djece u drugim dječjim vrtićima je stvar za policiju. Ovime se time hvali, umjesto da se šuti, onda je na meni da prijavim ljude policiji – rekao je Draganić i odgovorio na pitanja oko sportske infrastrukture.

-Vijećnik Matija nije dobio naputak, jer vijećnik koji ga mijenja nije bio ovdje, ali razgovarali smo o igralištu u Farkaševcu na Vijeću. Rekli smo da nećemo dopustiti da ostane zapušteno i da ćemo ga dovesti u normalno stanje. Mislio sam da ćemo to napraviti još ove jeseni i ako se klub osnuje na proljeće će biti gotova nova ograda i sve što je potrebno. U planu je za sljedeću godinu svlačionica koja ide u rekonstrukciju, a prije zime ćemo sanirati i krov.

Nije primjereno da ulaz u centar Farkaševca bude ovakav, nije se zbog ograde moglo ni pokositi, a hvala na upozorenju što ste kazali da se netko vozi po terenu.

Vodim i razgovore u Hrvatskom nogometnom savezu i želja mi je da napravimo jedan teren s umjetnom travom u Farkaševcu. Svakodnevno sam u tim krugovima i dečki odlaze na noćne utakmice u Križevce i zašto mi ne bi imali ponudu malog nogometa u Farkaševcu.

Rizol prema vagi i poljskom putu je spušten, znači nije povišen, a onaj prema svlačionici nije namjerno spušten, jer tu ide parking prostor za parkiranje za nogometni klub, ali parkirna mjesta trebaju i kad je puno automobila za sprovod i Sesvete.

I došli smo na pitanje objekta u Žabnici. Riječ je o nadstrešnici za koju ne treba građevinska dozvola. Ako mislite da je nešto napravljeno suprotno tome, prijavite mene osobno ili Općinu nadležnim institucijama. Istina je oko parcele da postoji ugovor o darovanju zemlje Općini Farkaševac od strane moje susjede. Susjedna parcela je od moje supruge i ona je bila vlasnica parcele u pola igrališta i isto postoji ugovor o darovanju te zemlje.

Nogometno igralište u Žabnici je malo i ima 7 parcela- kazao je Draganić i dodao kako su izbori za mjesne odbore zlo koje samo posvađa ljude i selo. – Mijenjala se vlast u Farkaševcu,  ali izbori već dugo nisu provedeni.

Ponosan sam na naše Reciklažno dvorište i to je moj osobni uspjeh, a pomogli su i brojni dobronamjerni ljudi. Vjerujem da ćemo ga otvoriti do Nove godine, a stočnu vagu planiramo modernizirati jer odudara od ovog prostora- zaključio je Draganić.

prigorski.hr

Facebook Comments