Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru pokrenulo je istragu protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo u incidentu koji se dogodio 27. prosinca oko 17,30 sati u Bjelovaru.

Prema priopćenju državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni, nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba s oštećenikom (1970.), počinio teško ubojstvo.

Radi se o slučaju ubojstva bjelovarskog branitelja Stjepana Batkovića, kojega je okrivljeni I. K. iz osvete nasmrt pregazio automobilom, o čemu su izvijestili svi mediji.

Tijekom sukoba, oštećenik je više puta udario okrivljenika drvenom palicom po glavi i tijelu, a nakon prestanka fizičkog napada, okrivljenik se udaljio vozilom od oštećenika.

Okrivljenik se nakon udaljenja vozila okrenuo namjeravajući se osvetiti oštećeniku i uzrokovao smrtonosnu ozljedu udarivši prednjim dijelom vozila u oštećenika, koji je preminuo na mjestu događaja.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i od opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima.